Skocz do zawartości

e36 328 Osłona pod silnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy do 328 będzie pasować osłona silnika np. jak z tej aukcji: http://allegro.pl/oslona-silnika-pod-silnik-bmw-3-e36-1991-98-i2425404046.html ?

Z tego co się orientuję 328 osłon nie mają ale chodzi mi o to aby zabezpieczyć silnik przed brudem i wilgocią. Czy taka osłona będzie pasować czy lepiej dorobić po wymiar?

Opublikowano
powinien pasować, najlepiej zadzwoń do gościa i zapytaj sie czy na 100% bedzie pasował
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano
  • Autor

Dzięki za odpowiedź. Czy mogą według tego schematu pasować jakieś dodatkowe osłony? Niektóre nie są wymienione ale jeśli osłona pod silnik pasuje to może inne też będą? Chciałbym kompletnie zabezpieczyć ten silnik i jak by się dało to najchętniej bym zamontował wszystkie niewymienione z tego schematu ;)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CF11&mospid=47463&btnr=51_2047&hg=51&fg=70&lang=pl

Opublikowano
  • Autor
Ok zamówię osłonę i zamontuję. Dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
Opublikowano

Przepraszam że podpinam się pod temat ale nie chcę zakładać nowego o podobnej tematyce.

Jak to jest z tymi osłonami. chciałem do siebie zamontować ale gdzieś wyczytałem że może pogorszyć się chłodzenie. Zauważył ktoś coś takiego? Mam 320 w automacie z 1997 roku.

Opublikowano
Może Ci ta osłona średnio pasować, i będzie zapewne bardzo słaba. Lepiej jak się da znaleźć używany oryginał. Miałem taką to wszystkie otwory musiałem wiercić bo ani jeden nie pasował i zostawiłem ją na pierwszym lepszym śniegu. Teraz jeżdżę bez.
  • 1 rok później...
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Odgrzeję trochę temat.

Orientuje się ktoś z Was czy będzie pasować osłona pod silnik od zwykłej wersji do M paka???

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Tak będzie pasowała zderzak m-pakiet niczym się nie różni jeśli chodzi o mocowanie osłon
Opublikowano
  • Członkowie klubu

A no to fajnie. Bo w niektórych innych modelach beem z reguły graty pod M są właśnie inne.

Tak samo mam niemały problem z dokupieniem pod Mpak prawego wlotu powietrza co idzie od przedniego zderzaka do nadkola.Zamienników żadnych nie ma, a jak jeden gościu miał to chciał takie pieniądze, że lepiej nie mieć tego :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Ale jak byś zakładał osłonę silnika m-pakiet to trzeba też dokupić bumerangi a do zwykłej osłony pasują trójkąty od zwykłego zderzaka

Ja u siebie mam osłonę zwykłą i zderzak M a w drugiej BMW mam komplet osłon M-PAKIET tak że nie słuchajcie że do zderzaka m-pakiet trzeba bumerangi i osłonę m-pakiet

Opublikowano
Z tworzywa o takich numerach bmw 51 71 2 250 643