Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam zamontowane ringi CCFL i niestety po ich włączeniu i włączeniu wstecznego parktronick piszczy prze okrutnie.Szukałem na forach jakiejś informacji ale nie wiele tego jest.Może ktoś ma jakieś pomysły.

A jeszcze jedno przetwornice zaizolowałem folią aluminiową ale nic nie dało. Chyba będę musiał z nich zrezygnować.

Opublikowano
Niestety tak musisz je zdemontować miałem to samo walczyłem pół roku i dopiero zdemonotowanie naprawiło. Tutaj musisz wybrać chcesz PDC czy ringi, nie ma innego wyjścia w przypadku CCFL. Kup sobie ringi SMD dziła dobrze nic się nie dzieje.

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Są duż mocniejsze i do tego można na nich jeździć jako dziennych, a to duży plus.

Szczerze mówiąc to nie znam się na elektornice, ale wytłumaczenie jakimś dziwnym schematem, który koliduje na moście przetwornica-moduł PDC jest sensowne.

4.0 V8 LPG 4 gen

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dziwne, ja mam ringi CCFL i żaden parktronic mi nie piszczy przy włączaniu wstecznego, no chyba, że jest przeszkoda, więc pika i piszczy :-)

Gdzie masz ułożone przetwornice, w reflektorze czy poza?

http://i41.tinypic.com/291hjt5.jpg

Opublikowano

Właśnie sprawa wyglądała tak że na początku było wszystko spoko. Po czym jak mi się jedna popsuła i wymieniłem to wtedy zaczęły się cyrki. Ale to nie tylko u mnie, u części też działa, także nie ma na to reguły.

Ja wsadziłem przetwornice w reflektor, dzieki czemu nie walaja mi się gdzies w okolicach wentylatorów :)

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano

Nie. W instrukcji nie ma nic o tym.

Zresztą to nie ważne. SMD kosztują teraz tyle co CCFL a są dużo lepsze. Do tego nie wymagają przetwornic tylko wpinasz je bezpośrednio w reflektor.

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Nie, właśnie cały myk polega na tym że już nie. Wcześniejsze przed ccfl ringi led to była rzeczywiście porażka. Ale teraz już jest bardzo dobrze.

4.0 V8 LPG 4 gen

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam!

Podepnę się pod temat. Zakupiłem ringi SMD najnowszy model 120 szt. SMD wraz z modułem do świateł dziennych i kompletem żaróweczek zobaczymy jaki będzie efekt całości, czekam na paczuszkę i po montażu wrzucę parę fotek.

POZDRAWIAM

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie w mojej e38 od tygodnia jeżdzą ringi od jafry razem z modułem drl(ściemnia się gdy włanczamy drogowe o 60%) efekt niesamowity jak w nowych wozach 120 smd-wydatek 500 brutto

pozdrawiam