Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam taki problem, a mianowicie dziś strzelił mi gaz i strzał poszedł w przepływomierz tak, że asz górny dekiel się odkleił. Moje pytanko to takie co się wtedy psuje w przepływomierzu - ten czujnik co tam jest? Bo mój przepływomierz w środku ma takie zaokrąglenie które jak naciskam pedał gazu to wtedy te zaokrąglenie się otwiera i wpada powietrze, ale jak odpuszcze gaz to się zamyka te zaokrąglenie i wtedy jak by strzelił gaz to czunik nie dostaje bo jest za ty zaokrągleniem, a więc czy wystarczy przykleić górny dekiel i już czy trzeba wymieniać przepływomierz? A i czy do silnik 525i m20 pasuje przepływomierz z 520i m20? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawian.
Opublikowano
Dekielek musisz przykręcić. Przyklejony odpadnie przy najbliższym strzale i koniec jazdy.Klapka wewnątrz przepływomierza musi poruszać się bez otarć, które najczęściej występują po strzale (wygina się)
Opublikowano

co dokładnie jest przestawione ?? tam jest tylko regulacja bocznego powietrza... ostatnio przekładałem przepływke z 2litrów m20 do 2,5l m20 i musiałem przełożyć:

1. czujnik temperatury ten który jest przy wlocie powietrza do przepływki (różnica między 2l a 2,5l jest duża, czujnik z 2l działa w zupełnie innym zakresie rezystancji niż w 2,5l)

2. gniazdo (rożnica w jednym pinie i miejscach styku do płytki)

3. płytke z rezystorami i sciezką potencjometru (tu też w jednym i drugim zupełnie inne rozstawienie i wykorzystanie styków - płytke tą musiałem wykrecać na siłe /rozwiercałem wkręty/ i wkleić na klej /dobry jest bo tłumi drgania klej do przyklejania szyb samochodowych/

jeżeli chodzi o siłe otwarcia klapiki to mierzyłem siłomierzem i nie widziałem jakiejś większej róznicy.

no i ta śrubka /boczny kanał powietrza/ nie wiem jak ją ustawic bo pokręciłem nią i zapomniałem jak ma być ... jest jakas róznica miedzy 2 a 2,5l w ustawieniu tego powietrza ???

Opublikowano

Przerabiałem ten problem w e23.

Według tego co piszesz bankowo przepływka do wymiany!

Silnik na PB bedzie pracował awaryjnie,Zero satysfakcji z jazdy

Na gazie nie bedzie różnicy(zalezy gdzie masz mikser)

Przepływke najlepiej zrobisz w Toruniu--dr.zepsuj tym sie zajmuje info szukaj na stronie bmw-toruń

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
Dekielek musisz przykręcić. Przyklejony odpadnie przy najbliższym strzale i koniec jazdy.Klapka wewnątrz przepływomierza musi poruszać się bez otarć, które najczęściej występują po strzale (wygina się)

no właśnie jak przykręcisz ten dekielek to dopiero sobie pokrzywisz przepływke przy strzale... dekielek na silikon i robi za antybuma (tylko go sobie zabezpiecz żeby nie zgubić jak strzeli)... lepiej później spowrotem doklejić na silikon ten dekielek niż znowu szukać przepływki bo jak dekielek przykręcony to całą pare z wybuch weźmie na siebie klapka potem obudowa filtra powietrza... jeden gazownik artysta mi tak zrobił (przykręcił i zakleił dekielek) i gdyby nie pomoc jednego kolegi z forum (poratował mnie przepływką) do tej pory byłbym ciemy i zielony... antybumy klapkowe z doświadczenia nic nie dają, co z tego że gumka spadnie z antybuma jak przepływka i tak dostaje ??

wywaliłęm anty-buma dolot mam jak oryginał, zrobiłem próbe strzału i rewelka... przepływomierz z delikatnie przyklejonym deklem na silikon idealnie sprawuje się jako antybum...

Opublikowano

Wiatm,Pannowie czy jest jaks roznica miedzy oprzeplywka w 730 i 735???

Czy te przeplywki sa identyczne??

pozdro

DEF

JDM FORGED EVIL 446KM @ FLYWHEEL

http://imageshack.us/g/1/9961312/

JDM EVO 6 TME

http://imageshack.us/g/1/9933589/

JDM V3-LIMITED TYPE R FORGED 2.2860cc STROKER

http://imageshack.us/g/1/9861689/

E63 630i

http://imageshack.us/g/1/10087309/