Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie chodzi o moje BMW coupe 2.0 bez vanosa od jakiegoś czasu w okolicach lewarka zmiany bierów a raczej gdzies pod autem bo nie mogę tego wyczuć dochodzi dziwny dzwięk. W momencie szarpnięcia (tylko w tedy bo jak normalnie ruszę to nic nie słychać) że tak powiem na 1-ce lub wstecznym (najlepiej słyszalne) czy na 2-ce, 3-ce też to jest to ciężko mi powiedzieć bo już jest szum w aucie i tego się tak nie słyszy. Słyszę dzwięk nie wiem jak to nazwać takiego szybkiego stukania trwa to około sekundy. Jeżeli chodzi o wał to siedzi stabilnie nie wyczułem żadnego luzu jak nim ruszałem.
Opublikowano
tez bym stawiał na poduszki tudzież odkręcające sie sruby :) od skrzyni :)
Opublikowano

spoko sprawdze poduszki przy najblizszej okazji.

dyfer ci pada

myślisz że dyfer słyszał bym w okolicach skrzyni ?? a nie bardziej z tyłu auta tak mi sie przynajmniej wydaje

a jakie obiawy daje dwumas ?? że tak spytam ktoś odpowie

Opublikowano
dzięki za podpowiedzi jutro jadę do znajomego mechanika na "kanał" posprawdzać te rzeczy co wypisaliście wyżej. Dziś jednak też usłyszałem że gdy gaszę auto na luzie to coś stuka z okolic skrzyni natomiast jak na wcisniętym sprzegle to nic nie słychać i jest też delikatne szarpanie w czasie jazdy w momencie puszczania i wciskania gazu auta na biegu. Stawiam na ten łącznik gumowy wału ze skrzynią chyba że ktoś ma inna propozycje czego doszukiwać się jeszcze jutro ??
Opublikowano
Hmm... czyli moja Beta 2.0 bez vanosa 1992 r bedzie miała dwumas ?? bo na alledrogo.pl bardzo mało tego do 2.0 jest, wiecej z vanosem ja te stuki które dzis usłyszałem słysze jak gasze auto bez sprzegła (na luzie) z wcisnietym nic nie słychać...
Opublikowano
http://www.realoem.com/bmw/select.do

sprawdż tutaj po numerze VIN,czy jest dwumas

Dzięki Emir55 nie mam dumasy :P ale właśnie dziś wrociłem od mechanika i póki co przypuszczenia padły na skrzynie z niej dochodzą te wszystkie odgłosy jutro potwierdzenie wiadomości u znajomego który zajmował się trochę BMW i będę się zastanawiał ewentualnie nad wymianą.

Ale jak coś to jeszcze napiszę co powiedziała druga osoba bo przez telefon objawy jakie mu powiedziałem to trochę nie podchodziły pod skrzynie ale różnie bywa...

Opublikowano
kolego mi tak terkocze przy gaszeniu auta jak nie mam wcisnietego sprzegla albo latem jak klima chodzi to tez slychac terkotanie i koledzy mi mowili ze to jakies lozysko w skrzyni na walku glownym i ze mam sie nie przejmowac..i jezdze tak rok juz.. a jak klime wylacze to niema tego terkotu, ale przy gaszeniu juz jest..
Opublikowano
kolego mi tak terkocze przy gaszeniu auta jak nie mam wcisnietego sprzegla albo latem jak klima chodzi to tez slychac terkotanie i koledzy mi mowili ze to jakies lozysko w skrzyni na walku glownym i ze mam sie nie przejmowac..i jezdze tak rok juz.. a jak klime wylacze to niema tego terkotu, ale przy gaszeniu juz jest..

Hmm a przy szarpnięciu autem 1-ka lub wsteczny też słyszysz takie terkotanie ??

Opublikowano
stukniecie slysze gdzies jak szarpne..ale jezdze tak rok i nic sie nie dzieje..nie szarp auttem :wink:
Opublikowano

No skrzynka jest do wymiany niestety... teraz moje pytanie macie jakis namiar na kogoś z używanymi częściami do bmw w Krakowie ?? muszę zapodać szkrzynie dobrze by było jak ktoś by dawał gwarancje rozruchową.

I drugie pytanie od jakiego modelu jeszcze podejdzie do mojej 2.0 czy tylko szukac w e36

Opublikowano
podnies tyl lub na kanał wjedz i szarpiac sprawdz czyte elementy co polosie sa przykrecone do nich nie wysówaja sie z dyfera u mnie to bylo przyczyna stóków jak by ktos walil plotkiem w wygluszone kowadlo
jedynakk