Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich mam ogromny dylemat co do zakupu bmw e30, boje sie że wpadne w kolosalne koszta utrzymania i zamiast jezdzic to bedzie stac pod domem:(, serce mowi kup a rozsądek wez cos z innego ( np clio 1,2 92r). W gre wchodzi tylko 316 lub 318 z lat 90-91. Poradzcie cos. Pozdrawiam
Opublikowano

hmmm... :think:

powiem tak... polecam BMW... :D

czy E30 ? to juz rzecz gustu...

moze warto juz skusic sie na E36... ale to juz inne auto pod wzgledem wygladu... do klasyka jakim jest E30... to E36 jest daleko...

z tego co widze.. mieszkasz przy granicy... to spokojnie mozesz znalezc dla siebie odpowiednie bmw w dobrym stanie...

co do silnika... to moze cos innego niz motor M40... bo tam jest pasek ktory trzeba wymieniac max. co 40 tys... ale jesli to Tobie nie przeszkadza... to nie ma sprawy...

co do kosztow... to nie masz czego sie obawiac... :D

a jesli wybierasz pomiedzy 316 a 318...

to polecam 318 is.... :cool2:

jesli masz konkretne pytania... to pytaj...

a tak szczerze.... odpusc sobie to Clio... :mrgreen:

pozdrawiam

cosmo

Opublikowano
Witam wszystkich mam ogromny dylemat co do zakupu bmw e30, boje sie że wpadne w kolosalne koszta utrzymania i zamiast jezdzic to bedzie stac pod domem:(, serce mowi kup a rozsądek wez cos z innego ( np clio 1,2 92r). W gre wchodzi tylko 316 lub 318 z lat 90-91. Poradzcie cos. Pozdrawiam

Po prostu poszukaj samochodu w dobrym stanie technicznym. Clio z 1992 roku bedzie (srednio) bardziej awaryjne, niz BMW z lat 90-91.

Moje E30 jest z 1985 roku i przez ponad pol roku przejechalem nim juz ok 20 tys km i poza wymiana oleju, swiecami i filtrami nie robilem przy nim nic.

Wszystko zalezy od przeszlosci samochodu - nie spiesz sie z kupnem, kazdy potencjalny egzemplarz ogladaj bardzo dokladnie, najlepiej z kims, kto ma o tym pojecie.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
no e36 to odpada z prostych wzgledow CENA. e 30 moze kupic w dobrym stanie za 4tyś a e 36 wiadomo. Najbardziej boje sie o spalanie, ostatnio mialem vw jette 89r 1,8 digifant to palila mi 11-12 w miescie max obr 3tys. Raczej jezdze spokojnie nie szaleje chce kupic bmw z "miłości" a nie dla szpanu. Z oc chyba nie bedzie zle w porownaniu do vw i tak na ojca rejestruje, narazie mnie nie stac na swoje oc (student). Slyszalem ze te M40 to dobre silniki a jesli chodzi o km to w miesiącu robie moze z 1000km.
Opublikowano
m40 pali 10l po mieście.co do silnika to niejest to cudo ale jak o niego dbasz to pojezdzisz.ale jak mówisz że jetta palila 12l to proponuje ci e30 320!!!.pali tyle samo co jetta,lepszy silnik od m40.6 garów i w ogóle :cool2: w porównaniu do 318.jakbym wcześniej to wszystko wiedział co wyczytałem na forum to na bank kupiłbym 320 zamiast 318.pozdrawiam[najważniejsze jednak by autko było w dobrym stanie :mrgreen: :mrgreen: .ale to twój wybór!!
klepało ale przestało!!!
Opublikowano

bierze e30 tylko poszukaj aż znajdziesz swój egzemplarz

co do Clio to porównanie strzeliłeś, miałem dwa lata Clio2ph2 1,5 dCi prosto z salonu, więc jak chcesz poczytać o Clio to zapraszam

http://forum.krc.cn.pl

i na pewno Clio nie kupisz :)

BMW 528i, vito 110 CDi,

Zajazd pod Sosnami, Małkinia

Bar Sosenka, Rockwool polska, Małkinia

Zajazd Chodowiak, Chodów k/Siedlec

Opublikowano

Człowieku po co ta dyskusja?

Kupuj te bmw i sie nie zasanawiaj!

Zajedź na stacje diagnostyczną i jak bedzie ok to bierz!

Części na każdym szrocie sie walaja a zamnienników nie brakuje na pewno nie bedziesz żałował

a Clio to żonie kup na zakupy!

BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
(...) e 30 moze kupic w dobrym stanie za 4tyś a e36 wiadomo za 7 tyś.

proszę Cię :lol: :lol: :lol:

Poczekaj jeszcze trochę a za darmo będą rozdawali ...

pzdr,
Opublikowano
moim zdaniem toreche mało 220 tyś na 16 -letnie auto. I w dodatku gaz nikt go nie zakładał aby auto sprzedać musiał sie zwrócic koszt instalacji ! dobrze ja obejrzyj
BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano
poszukaj sobie touringa moze...taniutko mozna wyrwac i czesciej w lepszym stanie niz sedan/coupe...ostatnio kolega na forum sprzedawal 325iX elegancka...

http://www.moto.allegro.pl/show_item.php?item=82254827

(jak dla mnie sliczna)

no świetna tez mi sie podoba to fakt ze combiaki sa z reguły w lepszym stanie, bo tzw ziom szpaner nie kupi combi, jak to wygladą pod baletami:]