Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co sądzicie o tych autach?

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-318i-touring-dortmund/158817621.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=specifics.firstRegistration&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.makeId=3500&makeModelVariant2.modelId=8&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minPrice=10000&maxPrice=13001&ambitCountry=DE&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=100000&categories=EstateCar&numberOfPreviousOwners=1

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-318i-touring-klimaautomatik-tempomat-lm-felgen-berlin/156905976.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=specifics.firstRegistration&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.makeId=3500&makeModelVariant2.modelId=8&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minPrice=10000&maxPrice=13001&ambitCountry=DE&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=100000&categories=EstateCar&numberOfPreviousOwners=1

http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bmw-318i-touring-edition-lifestyle-klimaautomatik-balingen/161327842.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=9&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.makeId=3500&makeModelVariant2.modelId=8&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=PETROL&minPrice=10000&maxPrice=13001&ambitCountry=DE&climatisation=MANUAL_OR_AUTOMATIC_CLIMATISATION&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=100000&categories=EstateCar&numberOfPreviousOwners=1

Pewnie drogo? Ale czy jeszcze coś innego widać?

Opublikowano

BMW E90 i E46 to sportowe limuzyny, które potrzebują sensownego silnika żeby poczuć ich przewagę nad konkurencją...

318i E90 to naprawdę w ogole nie jedzie....Każde stare 1,9 TDI Cie wyłoi :)...

Nawet jezeli nie zalezy Ci na osiągach, ale chcesz BMW to za 12-13 k Euro raczej spokojnie znajdziesz lepiej wyposażone egzemplarze E90, może z troszkę wiekszym przebiegiem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak pomyślę, że przez rok natrzaskałeś ponad tysiąc postów z takimi pierdołami, to aż żal.

Autor szuka kombi, a ty mu o jakichś sportowych limuzynach :duh: Reszty wypocin nawet nie ma co komentować.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmieniłeś swój post, zmieniam i ja. Niemniej każdą polemikę chętnie podejmę.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

właśnie wróciłem z tygodniowych wojaży po Berlinie i okolicach.

tą na Mahlsdorfie widziałem ale tylko przelotnie bo akurat szukałem kół w tamtym komisie.

z tego co zapamiętałem dobrze się prezentuje zewnętrznie.

nie ma dziobów po kamieniach czy rys na drzwiach.

pamiętaj żeby o książkę serwisową wypytać bo bywa tak jak u nas książka jest ale ostatni wpis parę lat wcześniej.

ale przynajmniej wiesz że prawdziwa i z grubsza można stwierdzić co było robione.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Wybrałeś autka z niewielkimi przebiegami więc siłą rzeczy za pół darmo ich nie kupisz. Auta z takim przebiegiem mają jeden duuuuży atut w stosunku do ceny. Po dwóch, trzech latach użytkowania są one nadal sprzedawalne. A co najważniejsze, potrafią dzięki temu trzymać cenę (oczywiście jeśli ktoś ich przez ten czas nie doprowadzi do kompletnej ruiny) :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano

Może i masz rację, ale z drugiej strony, kupujesz z przebiegiem 200 tys. Trzy lata jeżdżenia i robi się 300 tys. I wtedy jest jeszcze większy kłopot.

Ja mam akurat dobre wspomnienia jeśli chodzi o użytkowanie i późniejszą odsprzedaż e39 530d. Chyba po prostu każde auto musi znaleźć swojego amatora :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Opublikowano
A ja myślę, że prędzej lub później znalazłby się kupujący, który doceniłby auto i zapłacił dobre pieniądze. Jestem nawet o tym przekonany.

Freude am fahren

Opublikowano

Zależy co rozumiemy przez dobre pieniądze...myśle, że 10k Euro byś nie wziął Zent za fure...

Ale biorąc pod uwage m-pakiet, manual i 231 koni oraz stan uważam, że mógłbyś za auto wziąć nawet ze 35 tys zł...Manual w tym przypadku to plus, bo na takie auto stać zamożniejszych młodych ludzi, którzy lubią sobie czasem powystrzelać z obrotów :)...

Pomyślmy logicznie czy kupi się bardziej sportowe, nowoczesne i praktyczne auto za 35 tys zł niż ładne E46 330i z manualem ? Ja innej opcji nie widzę...to naprawdę łakomy kąsek....

330i w E46 to troszkę jak 335i w E90. Popatrzcie ile stoją na mobile ładne E36 328i.

Opublikowano
Małym minusikiem dla "osób mniej praktycznych" może być rodzaj nadwozia :wink: .
Opublikowano
Zależy co rozumiemy przez dobre pieniądze...myśle, że 10k Euro byś nie wziął Zent za fure...

Ale biorąc pod uwage m-pakiet, manual i 231 koni oraz stan uważam, że mógłbyś za auto wziąć nawet ze 35 tys zł...Manual w tym przypadku to plus, bo na takie auto stać zamożniejszych młodych ludzi, którzy lubią sobie czasem powystrzelać z obrotów :)...

Pomyślmy logicznie czy kupi się bardziej sportowe, nowoczesne i praktyczne auto za 35 tys zł niż ładne E46 330i z manualem ? Ja innej opcji nie widzę...to naprawdę łakomy kąsek....

330i w E46 to troszkę jak 335i w E90. Popatrzcie ile stoją na mobile ładne E36 328i.

Żebym tylko umiał żonę przekonać o sprzedaży :duh: Swoją drogą mało jest ofert z rocznika 2002 w DE do 125 tkm: 330i

Opublikowano
Nie lepiej za tę kasę kupić ładne e46 330D w M-Pakiecie? :)
PJ
Opublikowano

Zdecydowanie lepiej 330i zwłaszcza jak ma 100 tys przebiegu jak u Zenta...

Ja na miejscy Zenta zacząłbym sprzedawać gdzieś od 42000 np 41900 coś w ten deseń.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co sądzicie o tych autach?

Pewnie drogo? Ale czy jeszcze coś innego widać?

Sądzę że nie zapoznałeś sie z regulaminem tego działu :evil:

viewtopic.php?f=44&t=72889

pozdrawiam

Paweł