Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to zalezy jaki mają profil sprawdz na dzwiach wew.od kierowcy(przynajmniej ja tak mam) czy aby mają rozmiar odpowiedni czyli zalecany przez producenta

jesli sie juz przejedziesz to bedziesz slyszal albo poczujesz czy obcierają czy nie spróbuj tez go troche obciązyc (tył)

musisz sie takze przygotowac na wieksze spalanie i oczywiscie problemy z manewrowaniem o nauce jazdy na koleinach nie wspomne....

ja raz w zyciu zalozylem 225/55/16 do 318 i wiecej tego nie zrobie oprocz trzymania na zakrecie oraz lepszego wyglądu reszta to same minusy :mad2:

pozdrawiam

Opublikowano
Witam ponownie. Jutro jade oglądać właśnie moje pierwsze BMW, mam nadzieje że bedzie sprawne, jestem umówiony z mechanikami na warsztacie zeby wszystko sprawdzili. Co do tego jakiego golfma mam do wyboru to jest to zwykłe 1,6 wiec jutro mam wielką nadzieje ze kupie to BMW. Co do tego dlaczego nie wezmę silnik a1,8 ( co sam bardzo żałuje ) jest stosunek mojego ojca do tego. Dla niego 1,8 to za duzo jak dla mnie tym bardziej ze on ma dozo koni więceji on uważa że ten 1,8 to jakis smok, Ja osobiscie nawet nie mocno się z nim sprzeczam, gdyz cieszy mnie ze to bedzie BMW. Mam pytanie czy uważacie że felgi 17 dla compacta to nie sa zbyt duże, ze wstępych oględzin zauważyłem ze opony prawie dotykaja nadkola?

witam ciebie!

mialem dokladnie identyczna sytuacje jakies 3 mies temu. tez jestem studentem i dojezdzam na uczelnie 10km (ale zdarzaja sie dluzsze wypaday) i mialem golfa III 1,4 60KM no i sobie dojezdzalem ekonomicznie 8l/100 a przy szybszej jezdzie to nawet 9,5l/100 no ale golf zaczol rdzewiec sprzeglo sie slizgac wiec sprzedalem no i tato pow ze dolozy troche i zebym sobie cos poszukal wiec sobie znalazlem BMW najpierw tez mialo byc 316 bo ze niby oszczedne no i tato sie zgodzil ale dopiero potem dodawalem ze to ma byc coupe (tato jest za praktycznosciea 4 drzwi) no i jeszcze na forum tez mnie przekonali ze najlepszy wybur to 318is bo duzo wiecej mocy a tylko troche wieksze spalanie i tak zrobilem kupielm piekna 318is coupe i dop potem pow tacie ze ma 140KM i pow ze by sie nie zgodzil na to i ze wogle myslal ze to jest 1,6 hehe. dla niego to tez 1,8 to smok z 140KM bo sam jezdzi vectra 1,6 100KM i uwaza ze to juz super mocne auto hehe. jezdze beemka juz troche i powiem ze po miescie to pali tak 9,5-10l ale jeszcze nie udalo mi sie przejachac calego baku np. bez jezdzenia bokami po placu jak jest snieg czy jakiegos chwilowego dynamicznego wyprzedania wydaje sie ze wtedy bym mogl zejsc poniazej 9,5. roznica w golfie to jak narazie w spalaniu i jezdzeniu. beema jezdzi sie poprostu cudownie to jest auto stworzene pod kierowce i do jazdy bez porownaia z innymi autami golfami czy vectrami eskortami itp. no i ten ksztalt coupe za karzdym razem jak mam wsiasc to mam rogala na twarzy bo takie piekne auto a jezdzi rownie pieknie. wiec polecam ci jak najbardziej 1,8 jak masz ograniczone fundusze i tylko dojezdzac na uczelnie no i wersje copue a nie compakt!!

ale sie rozpisalem sorry :duh:

pozdrawiam

grzesiek

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano
wiec polecam ci jak najbardziej 1,8 jak masz ograniczone fundusze i tylko dojezdzac na uczelnie no i wersje copue a nie compakt!!

Czemu nie w wersji Compact ,wersja jak każda inna.Jeśli chodzi o compacta np 318Ti ( 140KM ) to też jest super autko.Compacty są o wiele tańsze za tą samą cene można dostać o 3-4 lata młodszego compacta.

Mój compact ma 170KM i powiem że też śmiga wspaniale ,a z tego co wiem to na dodatek jest 100kg lżejszy od wersji coupe.Więc pomyśl jak to jeździ, 7.8sek. do setki :D Nie zamieniłbym go na żaden inny :cool2:

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

Opublikowano
wiec polecam ci jak najbardziej 1,8 jak masz ograniczone fundusze i tylko dojezdzac na uczelnie no i wersje copue a nie compakt!!

Czemu nie w wersji Compact ,wersja jak każda inna.Jeśli chodzi o compacta np 318Ti ( 140KM ) to też jest super autko.Compacty są o wiele tańsze za tą samą cene można dostać o 3-4 lata młodszego compacta.

Mój compact ma 170KM i powiem że też śmiga wspaniale ,a z tego co wiem to na dodatek jest 100kg lżejszy od wersji coupe.Więc pomyśl jak to jeździ, 7.8sek. do setki :D Nie zamieniłbym go na żaden inny :cool2:

sorry labrador

jak najbardziej compact jest tez fajny ale mnie sie najbardziej podoba wersja coupe ze wzgledu na ksztalt no i wnetrze. tez chcialem kupic compacta ale jednak ta deska mnie zniechecila. ale nie gardze ta wersja tymbardziej jak masz tam taki fajny silnik i osiagi

pozdrawiam

grzesiek

p.s.

labrador jakbys cos o jakims zlocie slyszal w rejonie katowic to daj mi znac chcetnie sie pojawie poogladac twoja i inne beemy. choc teraz z czasem kiepsko bo sesja :mad2:

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

Labrador ale Gp woli Coupe .Każdemu podoba się coś innego .

Osiągi to nie wszystko :8)

Opublikowano

sorry labrador

jak najbardziej compact jest tez fajny ale mnie sie najbardziej podoba wersja coupe ze wzgledu na ksztalt no i wnetrze. tez chcialem kupic compacta ale jednak ta deska mnie zniechecila. ale nie gardze ta wersja tymbardziej jak masz tam taki fajny silnik i osiagi

pozdrawiam

grzesiek

p.s.

labrador jakbys cos o jakims zlocie slyszal w rejonie katowic to daj mi znac chcetnie sie pojawie poogladac twoja i inne beemy. choc teraz z czasem kiepsko bo sesja :mad2:

Nie ,no jasne że się nie gniewam ,poprostu pozwoliłem sobie stanąć w obronie Compacta.Ps.Jak bede coś słyszał o jakimś zlocie to sie zgadamy. :cool2:

Labrador ale Gp woli Coupe .Każdemu podoba się coś innego .

Osiągi to nie wszystko

Rozumie ///MacArthur mi też podoba się coupe i napewno kiedyś sobie kupię ,oczywiscie min 325 ,a compacta kupiłem ,bo też mi się podoba a pozatym nie dostałbym w tej cenie 7 letniej coupe 325 czy 328. :lol:

Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.

Mój mały czarny Diabełek 323Ti compact

• 2 lata później...
Opublikowano
Najlepszym wyjściem będzie tutaj 318ti .Biorąc pod uwage osiągi , opłaty i zużycie paliwa.
Najważniejsze żeby uratować chłopaka przed zakupieniem Golf'a ;]

Właśnie bo golf jest jak zwykły banan, a BMW... :twisted:

Powiedz mi... maleńka, czy mnie kochasz?? Powiedz mi... czy kochasz moje BMW??

Haratacze - BMW

http://img.userbars.pl/80/15963.png

http://img.userbars.pl/26/5164.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
miki1406: Ten temat ma 2 lata :lol: