Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem poniewaz nie zamyka mi sie ekonomizer do konca i mam wielkiego muła.. na 1 i 2 biegu wszystko ok spalanie dochodzi do 30 L. Na 3 - 15 L , na 4 - 12 a na 5 biegu - 10 .. ja juz nei wiem co zas sie z tym autkiem porobilo.. prosze o podpowiedzi
Opublikowano
tylko ze kurcze na 1 i 2 biegu dochodzi praktycznie normalnie do 30. Dzisiaj taki znajomy powiedzial mi ze mi troche autko kopci na czarno i mowil ze skoro wymienialem wtrysk sterujący na nowy to reszte tez powinienem bo we wtrysku sterujacym jakies pare dni temu zrobila mi sie dziura jak pol opuszka palca i cieklo paliwo, wiec wymienilem ten wtrysk. I mówił ze dlatego reszte wymienic bo widocznie tamte są zapchane i znowu mi moze dziure wywalic na tym skoro tu bedzie wieksze cisnienie, prawda to ? i moze to cos miec wspolnego z ta dawka paliwa ze nie dochodzi do 30 l ? mam jeszcze pytanie czy moja wersja posiada przeplywomierz ?
Opublikowano
witam koledzy mialem juz tez kiedys pytac w mojej 316i jak cisne na jedynce i dwojece ekonomizer idzie za 30 ale na wyzszych biegach gaz do dechy i nie idzie wiec co to oznacza?cos jest nie tak? :shock: acha i na bezynie mi sie stasznie muli ale bardziej jak jest ZIMNA. prosze o podpowiedzi
Opublikowano
witam koledzy mialem juz tez kiedys pytac w mojej 316i jak cisne na jedynce i dwojece ekonomizer idzie za 30 ale na wyzszych biegach gaz do dechy i nie idzie wiec co to oznacza?cos jest nie tak? :shock: acha i na bezynie mi sie stasznie muli ale bardziej jak jest ZIMNA. prosze o podpowiedzi

A kiedy wymieniales filtr paliwa,może zapchany.

Opublikowano
witam.nie zmienialem filtra paliwa. auto mam rok czasu i od wtedy mam tzn zalozylem gaz sekwencyjny,odpala ok na gazie jest ok ale jak zaimny odpale po nocy i rusze na benzynie to tak muli ze masakra a na postoju jak gazuje to chodzi ok..po kupieniu auta w tamtym roku wymienilem;swiece sonde labde olej i filtr itp acha i odme..
Opublikowano
ftryski?dziwne bo na benie zawsze przeciez odpala i sie jedzie nie raz. jak cieply to jest lepiej ale tez muli..wiesz co bylem teraz na dole i wyjolem gume dolotu i byla peknieta narazie skleilem izolacja zobacze czy cos pomoze no i znowu wydatek na gume :lol: moze to przez to ale watpie. bo nie falowala ani nic..
Opublikowano
tylko ze kurcze na 1 i 2 biegu dochodzi praktycznie normalnie do 30. Dzisiaj taki znajomy powiedzial mi ze mi troche autko kopci na czarno i mowil ze skoro wymienialem wtrysk sterujący na nowy to reszte tez powinienem bo we wtrysku sterujacym jakies pare dni temu zrobila mi sie dziura jak pol opuszka palca i cieklo paliwo, wiec wymienilem ten wtrysk. I mówił ze dlatego reszte wymienic bo widocznie tamte są zapchane i znowu mi moze dziure wywalic na tym skoro tu bedzie wieksze cisnienie, prawda to ? i moze to cos miec wspolnego z ta dawka paliwa ze nie dochodzi do 30 l ? mam jeszcze pytanie czy moja wersja posiada przeplywomierz ?
Opublikowano
az tak ciezko sprawdzic czy masz przeplywomierz?masz wyszukiwarke i google. mi tez nie dochodzi ekonmizer na 3biegu w zwyz do konca,wiec dlaczego?czy ktos tak ma jeszcze?jakie sa tego przyczyny?
Opublikowano
wpisz sobie w gogle tak; bmw 325 td (czy co tam masz) czy posiada przeplywomierz. ja ci nie odpowiem bo nie wiem. teraz moje pytanie do kolegow;jednak to nie byla wina gumy dalej muli na benzynie mialem dodac ze ma momentami chwile kopa,ale zauwazylem nastepna rzecz-jak gazuje na postoju to czuc benzyne-co mam sprawdzic dokladnie?
Opublikowano
wpisz sobie w gogle tak; bmw 325 td (czy co tam masz) czy posiada przeplywomierz. ja ci nie odpowiem bo nie wiem. teraz moje pytanie do kolegow;jednak to nie byla wina gumy dalej muli na benzynie mialem dodac ze ma momentami chwile kopa,ale zauwazylem nastepna rzecz-jak gazuje na postoju to czuc benzyne-co mam sprawdzic dokladnie?

Sonda uwalona i zalewa motor,reg cisnienia na listwie wtryskowej-to mi przychodzi do głowy.

Opublikowano
to chyba najlepiej do kompa jak podlacze co?ale na gazie chodzi ok z jednym ale;jak ja przeciagam to okolo 3,5tys obrotow poszarpuje..sam juz niewiem co moze byc,ale sonde w atmtym roku we wrzesniu wymienialem tyle ze to jakas bosal firma...