Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzis poszedlem zmienic sobie zarowke pod pokretlami nawiewu. Wymienilem ja, sprawdzam czy dziala, a tu nie moge przekrecic kluczyka w stacyjce. Kierownica sie zablokowala i nic nie moge zrobic. Odrazu pozamykalem szyby i szyberdach poki dzialala czasowka, bo potem to nawet tego nie moglbym zrobic. Probowalem odblokowac kierownice wszystkimi kluczykami i nic. Boje sie ze bede musial zmieniac stacyjke i wozic sie z dwoma kluczykami. Da sie to jakos naprawic bez wymiany calej stacyjki??
Opublikowano
Niewiem jak to jest ze stacyjką ale dorabiałem bębenek w drzwiach do kluczyka . Cały bębenek maiłem wyjęty . Włożyłem w niego kluczyk i zapadki które wystawały poza bębendk spiłowałem pilnikiem i elegacko chodzi .ale stacyjkí nie nierozbierałem
Opublikowano
Albo kupić stacyjkę w ASO, ale za gigantyczne pieniądze :P

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
Przylozylem kilka razy mlotkiem w stacyjke i juz dziala, ale mimo to wymienie ja na druga. Jutro juz powinno byc po robocie. Kumpel chce za wszystko 50zł. Bede musial wozic sie z dwoma kluczami, ale wole to niz mam wydawac setki na stacyjke w ASO lub zeby znow mi sie gdzies zablokowala.
Opublikowano
Przylozylem kilka razy mlotkiem w stacyjke i juz dziala, ale mimo to wymienie ja na druga. Jutro juz powinno byc po robocie. Kumpel chce za wszystko 50zł. Bede musial wozic sie z dwoma kluczami, ale wole to niz mam wydawac setki na stacyjke w ASO lub zeby znow mi sie gdzies zablokowala.

Panowie, nie demonizujmy kosztu zakupu wkładki stacyjki...:

- wkładka + 2 klucze (32 32 1 156 757) 154,87 zł,

- wkładka zakodowana do konkretnego auta po VIN (32 31 1 092 764) koszt około 290 zł - tutaj musi być obecny w ASO właściciel auta z Dowodem Osobistym i Dowodem Rejestracyjnym (są kserowane ze względów bezpieczeństwa).

Pozdrawiam

Opublikowano

Stacyjka juz wymieniona. Chodzi wiele lepiej niz stara, widocznie tamta byla juz niezle zuzyta. Koszt stacyjki z robota 50zł po znajomosci.

Jednak nie bardzo usmiechalo by mi sie wydawac 290zl na zakodowana wkladke. Biorac pod uwage ze serwis BMW mam ok. 80km od mojej miejscowosci to dochodzi jeszcze z 60zl na dojazd. To jest 350zł.

Opublikowano
Stacyjka juz wymieniona. Chodzi wiele lepiej niz stara, widocznie tamta byla juz niezle zuzyta. Koszt stacyjki z robota 50zł po znajomosci.

Jednak nie bardzo usmiechalo by mi sie wydawac 290zl na zakodowana wkladke. Biorac pod uwage ze serwis BMW mam ok. 80km od mojej miejscowosci to dochodzi jeszcze z 60zl na dojazd. To jest 350zł.

Oby wszyscy mieli takie zmartwienia... tylko 350 zł na naście lat... :D

Pozdrawiam

Opublikowano
To za rok wstawie kolejna za 50zl :) A na powaznie to i tak juz w tym roku samochod pochłonal sporo inwestycji. Narazie kolejne mi nie w planach procz usuniecia ognisk korozji. W zasadzie zastanawiam sie czemu ona padla. Moj brat ma E32 z przebiegiem ponad 420tys i stacyjka chodzi idelanie. Podobnie u kumpli. Albo ktos nie umiejetnie jej uzywal albo samochod duzo jezdzil po miescie.
Opublikowano
Tak to już jest z mechaniką. Wystarczy małe niedociągnięcie już w hucie i dany element skonczy się za wcześnie. Może dasz rady wymienić bębenki żeby mieć jeden kluczyk?

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
A juz nie chce mi sie kombinowac. Pojezdzilem dzis z tymi kluczami to w sumie nie jest tak zle. Cale szczescie ze ten od stacyjki jest dosc maly.