Skocz do zawartości

e36 318i M43 co to za wtyczka pod maską?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,rzadko zaglądam pod maske mojej e36 cabrio ale szykuje auto do sezonu więc dzisiaj troszkę szperałem :) przeglądałem macałem i znalazłem :mrgreen: Jakies duże kosteczkom,skąd się wypieło nie doszedłem a szukałem ze 20 minut i poległem :D Pomożecie? Pacjent m43 1.8

http://img801.imageshack.us/img801/5567/img0851f.jpg

http://img52.imageshack.us/img52/1333/img0852vy.jpg

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Hmmm...2 piny, duża kostka ze sprzączką - jak dla mnie to zasilanie silniczka krokowego.

W M43 z tego co się orientuję jest on pod kolektorem dolotowym.

pozdrawiam

Przyjemność zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia ;)
Opublikowano
Super dzięki będe szukał dalej , ale z ciekawości to jakby to było zasilanie to auto by napewno coś kulało a silnik pracuje dobrze na jałowym :/

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Opublikowano
Zobacz, czy jak przekrecasz zapłon bez odpalenia, czy zaswieca się kontrolka od smarowania. mi to wyglada na wtyk od czujnika oleju.
Opublikowano
Rozumiem ża zawór DISA w zależności od zapotrzebowania "wydłuża" lub "skraca" kolektor ssący ale jaki to ma wpływ tak naprawde na prace silnika?

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Opublikowano

poprawia charakterystykę pracy silnika, na większym obrotach pozwala na uzyskanie wiekszej mocy przy jednoczesnym zwiększeniu efektywnego zakresu dużego momentu obrotowego.

Swoją drogą super masz gumę od dolotu --- taka srebrniutka :D ładna wiocha....

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Super dzięki będe szukał dalej , ale z ciekawości to jakby to było zasilanie to auto by napewno coś kulało a silnik pracuje dobrze na jałowym :/

Wiesz ja jeżdzę na odłączonym krokowcu, ponieważ raz mi działał a raz nie. I auto dobrze mi się sprawuje - obroty mi nie falują :roll:

Jedyne co zauważyłem to to, że ma mniej mocy na niższych obrotach :?

Przyjemność zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia ;)
Opublikowano
poprawia charakterystykę pracy silnika, na większym obrotach pozwala na uzyskanie wiekszej mocy przy jednoczesnym zwiększeniu efektywnego zakresu dużego momentu obrotowego.

Swoją drogą super masz gumę od dolotu --- taka srebrniutka :D ładna wiocha....

Dzięki za pomoc :cool2:

Spokojna twoja głowa,guma już kupiona nowa w ASO i nawet wczoraj została założona.Poprawiam pomału usterki po poprzednim właścicielu ;)

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Opublikowano
i bardzo dobrze, na pewno silnik zacznie chodzić w 100% jak należy :D. Miłego użytkowania.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D