Skocz do zawartości

318IS prawie gaśnie przy odpalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Juz od paru dni mam problem z moja bunia przy odpalaniu. Gdy uruchamiam silnik nagle obroty mi spadaja ze autko prawie gasnie i leca do 1000 i spowrotem w dol i tak z ok 3 razy za kazdym uruchamianiem ;/ nawet raz zaczely spadac az autko zgaslo. Ma ktos pomysl gdzie tkwi problem albo jaka moze byc tego przyczyna?

Opublikowano
Sprawdź szczelność dolotu i wszystkich węzyków od tego powinieneś zacząć.A auto kiedy jest ciepły silnik też się tak zachowuje-faluje-gaśnie.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
dodatkowo zdradź nam czy masz problemy z porannym odpaleniem auta bez dodawania gazu?
Przyjemność zaczyna się tam, gdzie kończy się ekonomia ;)
Opublikowano
  • Autor
gazu nie dodaje przy odpalaniu a jak jest cieply to jest to samo ;/ pewnie gdzies lapie dodatkowe powietrze ;/ ale przy ruszaniu tak jak by na chwile zamulal i dopiero wchodzi na obroty.
Opublikowano
Ja to miałem w E30 is'ie.Falował aż mi sie jezdzic odechciewało.Na wymiane poszła guma przepływomierza, wszystkie węże podcisnieniowe (Aso), uszczelki pod kolektor wydechowy i ssacy i uszczelka przepustnicy.Problem zniknał od razu.Spojrzałem tak na szybko ceny do m42 w e36 i mniej więcej 250zł by Ci wyszło za części.
Opublikowano
sprawdz sondy.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
odswiezam. Znajomy wyczyscil mi silniczek krokwiowy czy jakos tak ;p juz jest ok wiec polecam najpierw sprawdzic to :) koszt dobre piwko :)
Opublikowano
sciag i troche powyginaj rure przeplywomierz przepustnica moze jak i u mnie jest popekana wysrarczy izolacja najlepiej czarna
jedynakk