Skocz do zawartości

535 zanikanie napięcia w momencie rozruchu silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM KOLEGÓW,MAM PROBLEM ZE ZNIKAJĄCYM PRĄDEM,PRZEKRĘCAM ZAPŁON-KONTROLKI SIĘ PALĄ,POTEM W MOMENCIE ROZRUCHU JEST CYKNIĘCIE,AUTO NIE ODPALA I PRĄD ZNIKA,CAŁA ELEKTRYKA NIE DZIAŁA,NIERAZ PRĄD SAM WRACA PO CHWILI,LUB MUSZĘ ZDJĄC KLEMĘ PLUSOWĄ.PODSTAWOWE RZECZY SPRAWDZIŁEM,CZYLI BEZPIECZNIKI,POŁĄCZENIE KLEM(AKU JEST NOWY)

Za pisanie z caps lockiem masz ostrzeżenie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakie masz błędy?Podepnij i zobacz.

Prawdopodobnie kostka stacyjki powiedziała Pa Pa.

PS.Nie pisz z "caps-em"

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Dodam jeszcze,że ktoś mi wspominał o przekażniku,bo może byc uszkodzony lub zawilgocony,w bagażniku po prawej stronie znalazłem 3 sztuki,ale wizualnie o.k,wilgoci nie ma.
Opublikowano
Jeżeli aku masz sprawny, to pozostaje zwarcie w rozruszniku, przekaźniku rozrusznika lub jego wiązce.
pozdrawiam Bartek
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam,

Kolego, wg mnie to zwyczajny objaw rozładowanego akumulatora.

Rozrusznik pobiera prąd, ale nie ma siły zakręcić,

podepnij przewody, najlepiej bezpośrednio do akumulatora, nie przez "+" na silniku (u mnie był słaby przekaz,

i spróbój odpalić auto na kablach,

albo zwyczajnie wyjmij aku, naładuj przez noc, i spróbój rano.

Powinno zadziałać,

pozdrawiam

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
Opublikowano
To jest typowy objaw słabego aku.Może i bateria jest nowa ale nie powiedziane,że sprawna i że naładowana.Jak masz gdzie,to podmień na napewno sprawny 100 ah.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Witam kolegów,temat mam już rozwiązany,przewód od aku był pęknięty w miejscu ciężko widocznym,dlatego szukałem głębiej,a przyczyna była taka prosta,raz była dobra masa,raz nie było,pozdrawiam.