Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem posiadam e36 silnik m50b20 i nieiwem co mi padlo ale zalewa mi swiece przec co auto ciezko pali, gdy juz rozpali to spoko choidzi wszystko elegancko ale spalanie jest przerazajace pali ze 35litrow na 100km i to bez sciemy a niby nigdzie plam po benzynie nie ma. Podejzewacie co to moze byc?
Opublikowano
a to nie moze byc czasami regulator cisnienia paliwa na listwie wtryskowej?? bo wsumie to sie zaczelo dziac jak mi padla pompka paliwa ale ta co teraz mam napewno jest dobra i daje dobre cisnienia bo sprawdzalem ale wlasnie sluszalem ze jak pada pompka paliwa to lubi w tym momecie pasc tez regulator.I czy jak cos komp wykryje awarie regulatora?
Opublikowano
sciagnij przewod podciesnieniowy przy regulatorze i zobacz czy nie ma tam paliwa jak nie to sprawdz za regulatorem cisnienie paliwa, mozesz sobie odrazu zalozyc regulator cisnienia paliwka fajna sprawka :D jezeli tam ok to pod kompa i parametry : przeplywomierz, sonda jak pracuje i czujniki temperatury plynu i powietrza.
E36 m50b25 VANOS coupe
Opublikowano
Czy powie mi ktos czy regulator cisnienia na listwie wtryskowej moze byc przyczyna tak wilkiego spalania bo jednak nie pali 30- litrow tyylko az 70l
Opublikowano
Spadku mocy nie ma zadnego ale za to cos cdelikatnie jest z obrotami poniewaz z minute sie uczymuje 600 a potem przez minute z 850 i tak w kolko
Opublikowano
przepływka, sonda, silniczek krokowy, czujnik położenia wałka rozrządu... niewiem, może na kompie by coś pokazało
http://img689.imageshack.us/img689/6493/bmwlogoa.jpg BMW _ E36