Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam lampke ostrzegawcza w klapie. myslalem, ze to odblask ale na zdjeciu widzialem, ze ona powinna sie palic. jak ja otworzyc? wciskalem srubokret ale boje sie polamac a nie chce mi to wyjsc.

I podobny temat. co kilka dni pada mi jakas zarowka pozycyjna z tyłu (przed liftem). Czasem tylko przestaje swiecic. Piesc w klosz i dziala. Czyscilem styki, ruszalem kablami ale nie wiem dlaczego tak sie dzieje. wszystko jest ok. wpadne w dziure i zazwyczaj ktoras albo zgubi styk albo padnie. nie swieca sie jakos super mocno a jak wyjmuje to szkielko zarowki po kilku dniach jest jak lustro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Lampka w klapie ma się świecić, ale nie wiem czy da się ją od zewnątrz wyjąc.

Ja wymieniałem żaróweczkę od środka po zdjęciu osłony od wewnątrz.

Co do tylnej pozycji, spróbuj lekko podoginać styki, tak żeby żaróweczka ciaśniej wchodziła, ew jakiś spray kontakt do styków - mi pomagało.

Opublikowano
Nie wiem jak dokładnie w e39, ale w e46 też jest taka i ja jak miałem e46 wyjmowałem normalnie od zewnątrz bo się przepaliła. Delikatnie i dasz radę. Powodzenia :D