Skocz do zawartości

320d 136km. żaluzja chlodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przy jakiej temperaturze (kiedy) powinna otwierac sie zaluzja chlodnicy ????
Opublikowano
  • Autor

czy 93

czy 103

czy w obu przypadkach?

Opublikowano
jak dobrze pamietam to 105*C
Opublikowano
  • Autor

ok dzieki u mnie jest caly czas zamknieta a myslalem ze reguluje ja temperatura zewnetrzna nie silnika, i moze to dziwne ale nie zauwazylem szybszego nagrzewania auta po naprawieniu zeluzji.

pozdr.

Opublikowano
tez swojego czasu nie mialem sprawnej zaluzji i nie zauwazylem jakiegos wiekszego wplywu na nagrzewanie sie
Opublikowano
ja też nie widze a moja na lato otwarta a na zime zamknieta na stałe za pomocą opaski :mrgreen:
szukam
Opublikowano

M47

Coolant temperature > 107 °C or

Fan speed > 3000 rpm

M47N

Coolant temperature > 111°C or

Fan speed > 3000 rpm

Opublikowano
ja też nie widze a moja na lato otwarta a na zime zamknieta na stałe za pomocą opaski :mrgreen:

tak samo mam zrobione :cool2:

Opublikowano
ja tez tak mialem zrobione :D. Powodem byla peknieta membrama w elemencie podcisnieniowym
Opublikowano
no ja wzialem wężyk to moge dmuchać przez tą gruszkę jak przez rurke :P ale naprawiać jakoś nie mam ciśnienia :mrgreen:
szukam
Opublikowano
ja kupiłem samą gruszkę po też miałem pękniętą membranę co sie okazało po jej rozebraniu, po podłączeniu wszystkiego po jakimś tygodniu padł mi elektro zawór od żaluzji :( i teraz muszę kupić zawór chociaż jest tańszy od gruchy :D Teraz też mam na opaskę
Opublikowano
semi14 jak stwierdziles ze padl ci elektrozawor od zaluzji?
Opublikowano
powinna działac :D jak odpalasz to powinna się zamknąć. Jak gasisz to się chyba otwiera.
szukam
Opublikowano
nie zawsze K3m0T1989 nie otwierajaca sie zaluzja i brak zasysania w wezyku swiadczy o tym ze padl elektrozaworek. U siebie przerabialem tego typu problem a rozwiazaniem okazal sie bezpiecznik F101 wentylatora chlodnicy
Opublikowano
umnie padł bo sie poprostu rozleciała ta zaślepka na końcu elektrozaworku + żaluzjie się nie zamykały + błąd na kompie