Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam jestem tutaj nowy od paru dni jestem posiadaczem E36 318 które zanabyłem dla żonki

Ale zauważyłem problem po odpaleniu silnik odpala ale zaraz gaśnie,po przytrzymaniu na wyższych obrotach przez chwilę chodzi OK,czy możecie podpowiedzieć w czym problem.

Edytowane przez isk3
Opublikowano
Sprawdz ciśnienie pompy paliwa,filtr paliwa wymień może już jest zasyfiony,sprawdz szczelność dolotu,może to przepływka lub jakiś czujnik podepnij pod kompa najlepiej.

Jak można sprawdzić ciśnienie pompy czy dobrze kojażę że by podłączyć manometr a jeśli tak to gdzie?

Opublikowano
odepnij silnik korokowy, jezeli silnik juz nie zgasnie to znaczy ze on nie dziala jak powinien -wtedy go odkrec od kolektora - wymyj jakims zmywaczem i sprawdz czy pomoglo.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Kolega sarna 1 ma rację,jeżeli chodzi o krokowy,tutaj masz opis jak to zrobić- viewtopic.php?f=15&t=62965&hilit=silniczek+krokowy .Przeczytaj cały link na drugiej stronie kolega opisuje jak to zrobić w e36 .Jesteś nowy ok :wink: .Popraw tytuł- viewtopic.php?f=68&t=120678
Opublikowano
Kolega sarna 1 ma rację,jeżeli chodzi o krokowy,tutaj masz opis jak to zrobić- viewtopic.php?f=15&t=62965&hilit=silniczek+krokowy .Przeczytaj cały link na drugiej stronie kolega opisuje jak to zrobić w e36 .Jesteś nowy ok :wink: .Popraw tytuł- viewtopic.php?f=68&t=120678

Dzięki za uwagę o tytuł-poprawiłem teraz jest chyba OK,jeżeli chodzi o krokowca to zabiorę się za niego w poniedziałek i dam znać co z tego wyszło.

Opublikowano
Też bym stawiał na krokowca, kiedyś jak czyściłem cały dolot i zapomniałem go podłączyć było to samo, odpaliła i od razu schodziła z obrotów i gasła...