Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
swap e39 530d co potrzeba

Potrzeba:

-kompletne sprzęgło z dwumasą

-skrzynia biegów z wysprzęglikiem

-wał

-dyfer

-pedał sprzęgła w komplecie z pedałem hamulca

-zbiorniczek płynu

-komplet przewodów

Mogłem coś ominąć...

czy się opłaca?

Czy się opłaca to już raczej bardzo indywidualna sprawa tak naprawdę, jeśli masz sprawną skrzynie , dyfer wał itp. które sprzedasz to podejrzewam że można wyjść na zero.

"Możesz mieć każde auto, M5 i tak jest szybsze..." - Jeremy Clarkson
Opublikowano
Nie opłaca sie. Sama wymiana wszystkich elementów z wersji z ASB na manula to jeszcze nie koniec. Pozostaje np kodowanie sterowników. Np sterownik silnika wie, że siedzi w aucie z automatyczna skrzynią. Jak odpowiednio nie pokodujesz auta, to będą historie i kupa błędów w poszczególnych sterach. No chyba, że ktoś lubi druciarstwo. Lepiej oddaj skrzynię do naprawy solidnemu szpeniowi od ASB.
  • 1 rok później...
Opublikowano
witam serdecznie ja przerobiłem własnie bmw e39 2,3 benzynie z automat na manual i mam pytanie bo nie zmienialem sterownika silnika i wydaje mi się ze samochód jest trochę zamulony czy to może być przyczyna niezmienienia sterownika ??? Jeśli tak to powiedzcie czy muszę go zmieniać czy da się mu wgrać mapę silnika z mankala jeśli jest to możliwe to czy koszt jest spory ???