Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

BMW e46 318i

Nie moge otworzyc maski, brat wczesniej pociagnal za raczke w srodku i mowil, ze niby tak samo bylo;/(nie bardzo mu wierze) mozliwe ze juz otworzone, ale maska nie odskoczyla lub jest zblokowana?

Czy raczka chodzi teraz luzno to swiadczy np o zerwanej lince?

Pozdrawiam

Opublikowano
zerwane albo naprawdę otwarte. Nie da się wyciągnąć tej "klamki" do otwierania z pomiędzy nerek? Może się zacięła? Jeśli nie to spróbowałbym rozebrać od środka dźwignię otwierania i jak masz wielkie szczęście to urwało się przy dźwigience wtedy kombinerki i ciągniesz. Jeśli nie to pozostaje ci wyrwać nerki i jakoś się dobrać do zamka. Paru osobom już się udało to :norty:
Opublikowano
jak otworzysz już maskę to posmaruj mechanizm tej klamki, co wyskakuje z nerki, rdzewieje on i zacina się szczególnie po zimie (sól i chemia).
Opublikowano
Ja też miałem problem z maską (linka była zerwana). Wyciągnąłem a raczej wyrwałem nerki i odkręciłem zamki. Ale to raczej kosztowna metoda. Teraz kombinowałbym trochę inaczej. Odkręciłbym koło i małe nadkole i może jakoś uda się dosięgnąć linki przy samym zamku lub obok reflektora. Może ci to pomoże.
Opublikowano

miałem szczescie i linka byla urwana przy klamce kombinerkami nie doszedlem, ale szczypcami :) niestety najpierw wyrwalem jedna nerke

Linka jest całościowa 1 linka, czy dzieli sie na 3 linki?

Opublikowano

Czołem,

U mnie też zerwała się swego czasu linka, otworzyłem maskę od środka ściągając dźwignię i odkręcając plastik do którego jest przymocowana, kombinerki i jechane tak jak napisał kolega wyżej.

Nie ma przy tym filozofii.

Pozdrawiam :)

Siła i Honor