Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam ptanie na temat opon jakie mi polecacie posiadam felgi 15 cal i na nich mam opony 205/65/15 ale wszystkie 4 mają guzy [made in china]

strasznie wyją aż głowa boli jak łożyska ale lozyska są raczej ok gdy wchodze w zakręt w prawo to nie wyją tylko na prostej. nie wiem jakie mam wybrac , czy będzie dobrze to wyglądać , na oku mam

215/60/15 ale nie wiem czy nie będzie duży przeswit na profilu 60 ;/ jeżeli ktoś ma opony 15 na profilu 60 prosze foto ^^ :)

225/60/15 te mogą szumieć bo szerokie ? ma ktoś takie oponki auto więcej pali >?

lub 205/65/15 ale te moim zdaniem są raczej zawąskie i przy chamowaniu na śliskiej nawierzchni jadą do przodu w dodadku na zakrętach troche mocno pływa

Chodzi mi o bezpieczeństwo oraz szumy spalanie a czykolwiek czy licznik nie oszuka :) . prosze o propozycje na felgi 15 cal . z góry dzięki

Pozdrawiam adadus

Przepraszam za błędy w szczególności Admina

Opublikowano
Powinienes miec 205/65 lub 225/60, takie rozmiary zaleca producent. Co do marki to bylo wiele tematow, szitu nie kupuj. Ja mam na zime 225 i nie powiedzialbym ze to za szeroko. Na lato mam 235/45R17, jest to fabryczny rozmiar, klei sie calkiem dobrze. Zalezy jak jezdzisz, czy czesto zaladowanym autem itp. Ja bym zdecydowanie bral te szersze, ale markowa 205 mysle ze bedzie sie wystarczajaco kleic do asfaltu a bedzie wyraznie tansza od 225.
Opublikowano
cena nie gra roli czyli 225/60/15 ? może ktoś podesłać foto jak to wygląda byłbym wdzięczny :)

Pozdrawiam adadus

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A jak ma wyglądać?

http://www.piszanin.pl/img/img_ogloszenia/40968_1331801234.JPG

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
ale na samochodzie jak wygląda? czy samochod będzie więcej palił jak na 205 ?

Pozdrawiam adadus

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Może być?

http://www.eurodb.com.au/glass_images/AN903A.jpg

W spalaniu zasadniczo różnicy być nie powinno.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

pirelli continental kleber lub barum ale chyba pirelli lub continental

kurde a moze ma ktoś większe foto ? bo na tym widac ze opony nie chowają sie bardzo w nadkola tylko tak głupio chyba to wygląda moze sie myle ale możecie coś pokazać .

i cze te gumki moge naciągnąć na orginał alufelgi czy rownież na te co mam na avatarze ? bo nie wiem czy bemben szerokość coś moze jest w nich innego ?

są to 15 ze stylu m5 e60

Pozdrawiam adadus

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
są to 15 ze stylu m5 e60

A od kiedy M5 wychodziły na 15-stce?

Jakieś podróby masz.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
no podróby, podróby ale wzór m5 :) e60 podróby na 15 ;] ale wzór taki sam ładny

Pozdrawiam adadus

Opublikowano
A moze sprzedaj je i kup na lato cos wiekszego, ladnego i trwalego. Chinczyki lubia sie giac bez powodu a byly przypadki ze felga totalnie sie rozlatywala, co bylo konsekwecja mozesz sie domyslic. Czasem mozna upolowac ladne 17 dedykowane do e39, czasem nawet z oponami na 2-3 sezony w dobrej kasie. Mam bbs rs 17 z oponkami 235/45R17, trzymaja sie drogi jak trzeba, taka oponke markowa mozna upolowac za 400zl nowa, wiec nie tragedia. Ja bym tak wolal, choc dobre opony na liche felgi to i tak lepiej niz odwrotnie :P
Opublikowano
pirelli continental kleber lub barum ale chyba pirelli lub continental

kurde a moze ma ktoś większe foto ? bo na tym widac ze opony nie chowają sie bardzo w nadkola tylko tak głupio chyba to wygląda moze sie myle ale możecie coś pokazać .

i cze te gumki moge naciągnąć na orginał alufelgi czy rownież na te co mam na avatarze ? bo nie wiem czy bemben szerokość coś moze jest w nich innego ?

są to 15 ze stylu m5 e60

proszę

https://picasaweb.google.com/107623640176161204215/23Marca2012#5722985011884111682

ja mam zimówki na 15", na aucie mam założone dystanse 15mm więc koła są trochę bardziej wysunięte niż w serii, opony na zdjęciu to przód 205/65 i tył 225/60

przejeździłem 4 lata mając wszystkie zimówki o szerokości 205 - w 3.0d porażka, na mokrym jak popadało i na śniegu trakcji bardzo mało, a opony były świeże i z bieżnikiem, trakcja mrugała często nawet przy delikatnej jeździe, po zmianie tyłu na 225 znaczna poprawa

mocniejsze hamowanie z 205 na przodzie też nie powala

wszystkie opony miałem/mam Conti i nie szumią wogóle, nawet te 225 (kupione nówki)

w spalaniu na 205 vs 225 różnicy nie zauważyłem, nie wiem jakby to w 2.0d wpłyneło - pewnie bardziej

jak do 520d ja bym Ci polecił 215/60 przód i tył, trochę niższy profil więc auto będzie mniej pływało niż na 205/65 czy 225/60

i co już chyba wiesz, guma jakiejś sensownej firmy, nie chinol

życie jest za krótkie, żeby jeździć dieslem ;)
Opublikowano
jeżdżę na Dunlopach 225/55 R 16 - są rewelacyjne tj. bardzo ciche i poprawiają komfort jazdy !
Opublikowano

przemek530d

link nie działa :(

Pozdrawiam adadus