Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Przyszedł czas na mały wiosenny przegląd mojej 320d. Chciałbym wymienić wszystkie filtry i oleje. Tylko jest problem bo nie wiem jakim olejem byl zalewany silnik. Jaki polecacie do skrzyni i silnika ? I mam pytanie apropo dyfru. Czy tam też należy wymienić olej czy poprostu sprawdzić stan i w razie jak będzie mało to dolać ? Tylko też bym chciał się od was jaki najlepiej :D
Opublikowano
Witam. Olej do silnika zalej pełny syntetyk może być np. Castrol 5W-40 czy jakiś inny spełniający normę LL-01. A co do oleju do skrzyni to musisz zobaczyć jaką masz tabliczkę na skrzyni i zalać taki jak jest tam napisany. Olej w dyfrze też przydałoby się wymienić i możesz zalać to takim olejem Castrol SAF-X0. Pozdrawiam
Opublikowano

BMW Longlife-98 spelnia wymagania silnikow produkowanych od 1998 roku. Druga (long life 04) to oleje dla okreslonych silników produkowanych od 2004 roku.

Ja mam przedlifta z 1999r. wiec leje ten pierwszy i jestem zadowolony.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Jak wymieniać to wymieniać. Proponuję pamiętać o separatorze odmy i płynie hamulcowym. No chyba, że niedawno wymieniałeś. Ale jeśli nie to obowiązkowo :)

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785