Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To moj pierwszy wpis i mam nadzieję, że nie pomieszam coś w związku z regulaminem, ale mam konkretne pytanie. Interesuje mnie tylko leasing, zatem rozglądam się za nowym autem. Jak doskonale wiecie ceny X5 mocno zeszły w dół. Salony w Warszawie mają kilka X5 przecenionych o 80/100 tys. Czy kupowanie tego auta w tym momencie, tuż przed listopadowym nowym modelem, to raczej błąd czy okazja? Opcją którą biorę pod uwagę, jest auto z zupełnie innego segmentu - A6 allroad.
  • Odpowiedzi 953
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jeśli nie przywiązujesz wagi do ,,nowości'' zdecydowanie polecam obecną X5. Ja kupiłem X3 i do dziś żałuję ,że nie zapłaciłem trochę więcej... :cry:

X5 jest autem w pełni dopracowanym ,a nowy model na pewno nie ustrzeże się ,,chorób wieku dziecięcego'' .Trudno coś doradzić bo ja mimo tej niepewności stawiam na nowy model :D

Warto porównać też utratę wartości ,czy ew. duży upust zrównoważy spory spadek na starym modelu itp.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
brakuje mi w niej adaptiv drive, to i aktywny układ kierowniczy to must have w x5, ale poza tym ładna, najlepsze wnętrze w tym modelu kolorystycznie, mam wątpliwości co do kół czy to nie są felgi z e53?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie bede zakladal nowego tematu i mam nadzieje,ze tutaj moge spytac.

Jutro prawdopodobnie jedziemy kupic XC90 (rocznik 2008 2.4 D5) i teraz pytanie.Czy ktos mial doczynienia z tym autem?

Wiem,ze jest dosc mulowate, wiem, ze to nie BMW - ale potrzebuje solidnego rodzinnego auta, malo awaryjnego.

Chcialem X5, ale moje plecy nie zniosa tego zawiszenia, a do tego jest ona mala w srodku.

Dodam,ze auto musi byc 7 osobowe ;)

Opublikowano
Ja mialem przed x6 takie Volvo w D5 z czipem BSR w wersji executive. Auto kupione nowe, w 2008 roku niestety to auto to ciagle bolaczki, sporo wizyt w serwisie, zwykle z pierdolami, ale wkurzajacymi. Auto jest niewatpliwie wygodne, ale kosztem trakcji w zakretach , gdzie trzeba bardzi uwazac, bo mocno sie pochyla. Skrzynia automat to dla mnie porazka w tym samochodzie, wiec proponuje szukac manuala. Koniec koncow sprzedalem auto z przebiegiem 36 tys. i przesiadlem sie do BMW.
Opublikowano
Znajomy ma takie volvo od nowości i już dwa razy wymieniali mu wtryski ( całe szczęście na gwarancji), jego opinia jest podobna do kolegi wyżej i niedługo kończy przygodę z VOLVO
Opublikowano

Jak co to auto bedzie rowniez na gwarancji, takze to nie problem.

Natomiast co do wyryskow to ja po wizycie w PL i zatankowaniu na Shellu mialem problemy z wtryskami w sojej Becie.Na szczescie jeszcze sa w granicach normy (sprawdzali w swerwisie) , ale do 2 tygodni po zalaniu ow paliwa silnik trzasl niemilosernie zaraz po odpaleniu, a z wydechu lecial siwy dym.

Takze moze to nie tyle wtryski co polskie paliwo ;)

Opublikowano

I co ze gwarancja, jak auto trzeba zawiesc na serwis, wrocic...potem odebrac, i znow zawiesc..co do bolaczek:

- uszkodzil sie 2 razy mechanizm od kierunkowskazow

- konieczna wymiana gumowych czesci w amortyzatorach

- wymiana oleju w skrzyni + wgranie softu ( 2000 zl) nie podlega gwarancji

- schodzenie chromu na elelmentach nim, pokrytych ( po 6 mc)

tyle co pamietam tak na szybko...

PS. wg mnie automat (uczacy sie ) to porazka..w tym aucie. Wiec ja jestem wyleczony na zawsze od volovo, jakos serwisu tez pod psem.

Opublikowano

Auto jednak kupilem, zobaczymy.

Co do automatu masz racje, do najlepszych nie nalezy, co z reszta zobaczymy.

Ogolnie samochod wygodny, pojemny i dobrze sie prowadzi, a o to mi chodzilo w aucie rodzinnym.

Jesdzilem X5 i powiem szczerze,ze o ile bardziej mi sie podoba, to zawieszenie jest jak w traktorze i na nierownosciach jest masakra, Fjanie sie jezdzilo Q7, tez byla to opcja, ale auto rowniez ma sporo bolaczek.

Auto jest z 2008 roku, z przebiegiem 52k mil i chromy sa ok.

Nie ma niestety auta doskonalego, kazde ma jakies bolaczki.

Mam jeszcze jedno pytanie co do skrzyni - faktycznie wg Vovlo jest ona bezobslugowa, czyli trzeba wymieniac olej, czy nie?

Co do gwarancji, zawiezienie samochodu to nie problem, lepiej zawiesc anizeli palcic ;)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Może ciągnij sprawę na forum Volvo ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sorry za off topa ale tak sie zastanawiam ile kolega kruk dziennie poswieca czasu by sledzic cale forum i z reguly byc tam gdzie go potrzeba?
Opublikowano

panowie jeśli ktoś chciałby jechać oglądać to x5

http://otomoto.pl/bmw-x5-zamiana-C30754496.html

to było to auto mojej siostry, sprzedane w zeszłym tygodniu :) moge wszystko o nim powiedzieć. Wcześniej dokładnie z tym samym opisem i z tymi samymi zdjęciami (zdjęcia z allegro mojej siostry) sam je wystawiałem a teraz pojechało do warszawy i wystawione znowu :)

zapraszam na PW jeśli ktoś chce jakieś info odnośnie auta.

szukam
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ,

w związku z pojawieniem się nowego modelu Dealerzy mają jeszcze trochę ,,starych'' aut w ciekawych cenach... Zastanawiam się nad zmianą z F25 na E70.

W grę wchodzi jedynie 35i ,warto ?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Dla mnie E70 to jedno z gorszych BMW, byłem nią bardzo zawiedziony.

Bardzo hałaśliwe, zawieszenie jak w wozie drabiniastym.

Co do silnika to się nie wypowiadam bo to kwesta potrzeb.

Dla mnie szokiem była przesiadka z E70 do F25, nie spodziewałem się że młodszy i mniejszy brat może aż tak bardziej komfortowy.

Mój prywatny ranking BMW jeśli chodzi o komfort jazdy zaczynając od najgorszych:E83 przed liftem,E83 po lifcie,E53,E70,F25,E60,F10 a dalej to zobaczymy :)

Wszystko co piszę wynika z mojego doświadczenia gdyż posiadałem na własność co najmniej jedną sztukę z każdego z modeli.

Opublikowano
F25 to rzeczywiście skok jakościowy w porównaniu do poprzednika ,ale niestety to małe autko... :cry: