Skocz do zawartości

320d - spadek mocy, niebieski dym, słabe odpalanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam katalizatory...wycinany był filtr cząstek stałych.... reszta siedzi...

Dziś byłem u mechanika 1350 pln ---> regeneracja turbo....czyszczenie wszystkiego! ---> 150 pln (po znajomości), olej, nowe filtry około ---> 350 pln. Dodatkowo poprosiłem o wycięcie klapek kolektora + wymianę tarcz i klocków (tył - zimmerman), nowy płyn hamulcowy dodatkowe ---> 450pln (po znajomości)...

Nie wiem czy koszt jest tak duży.... w każdym razie usłyszałem, że albo poprzednik mocno przekręcił licznik albo Ja zbyt mocno zasuwam (chodź dziwne bo dbam o turbinę(długo studzę, wymieniam olej i filtry co 15tys) --> co prawda zasuwam! i nie oszczędzam samochodu na obrotach ale ---> http://fan to najważniejsza sprawa...no w podsumowaniu jak pech to pech...

Czekam na 21... Jeśli usłyszę, że nie ma sensu inwestować w ten samochód to poleci Honda Civic VII gen Type - R 2.0 benzynka 200km (minus, że przód napęd).... lub to samo Type - S 160km...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Byłem w sobotę w celu sprawdzenia po warsztacie, który podjął się naprawy turbo i całej reszty na zaciszu i Pana Krzysztofa.

Mam niestety do wymiany jeszcze przepływkę i tu mam pytanie jaka powinna być końcówka numeru BOSCH-a jak mam silnik na CR, 150km ale EU3???

PS: Zdaje mi się, że 0 928 400 527 ale nie jestem pewien.

Z góry dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Z tego co kojarzę adaptację robi się tylko w m47.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Ok, dzięki za info. Muszę jeszcze jechać na podkręcenie turbo bo łapie mi dopiero od 2100 a powinni około 1700 z tego co kojarzę.

PS: Samochód odzyskał moc i co dziwne spalanie spadło w porównaniu z ubiegłym rokiem.

Pozdrawiam,

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A tym silniku turbo ożywa przy ok 2100, u mnie jest tak samo.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Możesz sobie wymodzić całkiem nisko ale kto zarobi na naprawy układu przeniesienia napędu.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785