Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Proszę o poradę, ponieważ przy puszczaniu sprzęgła, gwałtownym ruszaniu, czy zmianie biegów z tyłu auta dochodzi dosyć głośne stuknięcie. Najczęściej zdarza się to kiedy w trakcie jazdy puszczę gaz i puźniej gwałtownei go wcisne, towarzyszy przy tym szarpnięcie auta. Co może być tego przyczyną, co ewentualnie trzeba byłoby wymienić i jaka jest orientacyjna cena części i wymiany. Zgóry dziękuje. Pozdrawiam!
Opublikowano
U mnie (325) takie same objawy były przy tym, jak śruby mocujące tylne zawieszenie do karoserii zostały wyrwane,z kawałkiem blachy, naprawa w BMW Pawłowski Łomianki kosztowała mnie 1800,00zł, muszą demontować całe zawieszenie, zbiornik paliwa, tapicerka tylna kanapa, oby Ciebie to nie spotkało?!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie (325) takie same objawy były przy tym, jak śruby mocujące tylne zawieszenie do karoserii zostały wyrwane,z kawałkiem blachy....

Witam.

Możesz określić które dokładnie? Te co mocują końcówke wachacza do podłogi, czy te od dyfra?

Opublikowano
U mnie (325) takie same objawy były przy tym, jak śruby mocujące tylne zawieszenie do karoserii zostały wyrwane,z kawałkiem blachy, naprawa w BMW Pawłowski Łomianki kosztowała mnie 1800,00zł, muszą demontować całe zawieszenie, zbiornik paliwa, tapicerka tylna kanapa, oby Ciebie to nie spotkało?!!!

Zgadzam się. Są to tuleje gumowo-stalowe przez które przechodzi śruba mocująca wachacz do karoserii. Znajdują się w tylnym narożniku progu, patrząc od spodu.Podróba takiej tulei to kosz około 100zl\szt.

Opublikowano

lukasz_e - mam to samo u siebie już od wakacji. Narazie nie mam czasu na diagnozę i mało jeżdżę. Jak już będziesz wiedział co to jest to daj znać.

Mam jeszcze jedno spostrzeżenie. Jak mam samochód załadowany 5osób + baraż to nie ma tych stuków.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg