Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegow.

tak jak w temacie, auto mi sciaga na prawa strone, wiem ze moja bawara miala dzwona tzn dokladnie ktos sie przetarl wzdłuz przodu, wlasnie od prawej str, wiec tam troche mocniej dostal, koncowka podluznicy(mocowanie pasa przedniego) byla lekko wygieta i ten kawalek podluznicy zostal wymieniony. i teraz pytanie czy moze to sciagac wlasnie przez to? czy tez moze cos z drazkami kierowniczymi moze byc nie tak? mogly sie wykrzywic od dzwona?

Opublikowano

Pojedziesz na zbieżność to sie dowiesz czy drazek czy magiel czy wachacz skrzywiony no i czy ta podłożnica zostala dobrze wstawiona czy tylko na odpierd...... do sprzedania .

Niech ci wszystko pomierza ,przod i tył .

Moze tez prawy zacisk hamulca byc zle odpowietrzony i troche bedzie przytrzymywal i tez bedzie ciaglo na prawo

Opublikowano
wahacz zostal jakies 2 miesiace temu wymieniony wiec to nie on, hmulec tez raczej nie, bo wymienialem klocki to odpowietrzalem i jak pekl mi przewod hamulcowy to tez odpowietrzalem. Podluznica raczej dobrze wstawiona, robil to mi moj dobry kolega mechanik. wiec raczej albo drazek albo maglownica
Opublikowano
winna moze byc tez tuleja wahacza , mialem podobny problem tylko ze mnie sciagalo w lewo . Po wymianie tulej auto jak nowe zero sciagania , zrobilem też pelna geometrie
Opublikowano
tak auto ma ustawiona zbierznosc i katy. no to jeszcze wchodzi w gre tuleja wahacza. W takim razie podjade jszcze do diagnosty niech mi to dokladnie ogladnie, gdzie moze tkwic problem, zebym nie wymienial czesci po omacku, bo to byloby bez sensu. Narazie podejzenia padaja na tuleje wahacza, drazek lub maglownice.