Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem. Ostatnio przestało mi działać poziomowanie przednich lamp, miałem niegroźną stłuczkę. Czujnik nie wygląda na uszkodzony. Moje pytanie brzmi, czy w wypadku uszkodzenia regulatorów w przedniej prawej lampie, poziomowanie nadal działa w lewej? I co jest w wypadku gdy uszkodzi się czy zespuje czujnik na wachaczu, czy lampy wędrują w jakieś inne położenie, czy to maksymalnie w górę czy w dół?

Opublikowano
Czytałem ten temat. Chodzi mi o to, czy w wypadku uszkodzenia poziomowania w lampie, chodzi o te silniczki, to czy obie lampy przestają się poziomować czy tylko ta w której uszkodził się ten element.
Opublikowano
wg mnie lampy działają niezależnie, czyli dobra działa, a w uszkodzonej nie chodzi poziomowanie.
Opublikowano
Czy ktoś może potwierdzić opinie kolegi?

Ja potwierdzam.

Miałem uszkodzony prawy reflektor, a mimo to lewy pracował poprawnie.

U mnie czujnik też "wyglądał" na sprawny, a po jakimś czasie lampy same opadały maksymalnie w dół.

Ręczna regulacja dawała poprawę tylko na jeden, góra dwa dni. Dopiero wymiana czujnika rozwiązała problem.

Jak będziesz zamawiał czujnik to nie zapomnij zamówić cięgła z dwoma przegubami, bo tak naprawdę to zapieczenie obu tych przegubów jest powodem uszkodzenia czujnika i wymiana bez cięgła na nie wiele wystarczy...

Pozdrawiam

Diamantschwarzmetalic E-34 und Black Sapphire Metallic E-39 Touring und Schwarz 2 Metalic E-38

Biżuteria Modułowa

http://sklep.susanadesign.pl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, w przypadku uszkodzenia któregoś z czujników, elektronika automatycznie opuszcza światła, żeby nie oślepiać innych kierowców.
Opublikowano

moim zdaniem poszły Ci regulatory w lampach ten plastik sie starzeje od temperatury w reflektorze. Komplet regulatorów kosztuje w serwisie około 100 zł.

u mnie padły regulatory ze starosci i przez drogi nasze hahaha :) zmieniłem i poziomowanie działa mi OK.

pozdrawiam

Opublikowano
Tak, w przypadku uszkodzenia któregoś z czujników, elektronika automatycznie opuszcza światła, żeby nie oślepiać innych kierowców.

Czyli musiały mi paść regulatory, bo światła nie lecą mi w dół.