Skocz do zawartości

320d-136ps- faluje na wolnych obrotach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Problem falujacych obrotow wystepuje, gdy auto nie osiagnie temperatury 45* (pierwsza kreska).Wyglada to tak, ze obroty spadaja o 100-150 po czym wracaja do normy i za ok 40s. znow ta sama sytuacja. Po przekroczeniu temp. 45* problem znika.Czy ktos spotkal sie z czyms takim? Lub posiada pomocna wiedze? Z gory dziekuje .Pozdrawiam.
Opublikowano
Hmmm wiesz powiem szczerze, ze nie za bardzo wiem ostatnio bylo chlodno wiec na pewno ale jutro to sprawdze i napisze w miare mozliwosci. Pzdr.
Opublikowano
mam to samo. Uszkodzony podgrzewacz. Mój grzeje nawet jak nie powinien i podnosi obroty. A twój też faluje jak ciepły czy tylko jak zimy ?
szukam
Opublikowano
Prostą czynością jest odłączenie kostki od podgrzewacza. Jeżeli odłączysz i nie będzie falował to znaczy że coś z nim jest nie tak. Można wtedy go rozkręcić i zobaczyć jakie zniszczenia są na płytce może da sie naprawić, u mnie niestety była wypalona płytka. Na forum jest opis jak sie do tego zabrać
Opublikowano

albo podlaczyc pod kompa i sprawdzic czy nie ma bledu z nim zwiazanego

w inpa; 27 coolant temperature heather

w dis; 1B Electric auxiliary heather