Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam zauważyłem ze nie mam wcale wężyka od podciśnienia turbo..... jak możecie mi pomóc to powiedzcie mi lub pokażcie gdzie sie go wpina to kupie wężyk i sobie podepnę bo martwi mnie to ze niema go wcale ... a to mechanik mi regeneracje turbo robił i chyba zapomniał go wsadzic gdzie potrzeba ... proszę o pomoc Pozdrawiam ;)
Opublikowano
Pewnie idzie do elektrozaworu. Szukajcie a znajdziecie :D . szukaj kostki z wystającym kruccem na weżyk.
Opublikowano
Pewnie idzie do elektrozaworu. Szukajcie a znajdziecie :D . szukaj kostki z wystającym kruccem na weżyk.

Ok jutro poszukam ;) a wiesz może mniej więcej gdzie on sie może znajdowac ?

Opublikowano
Może być przymocowany gdzieś w okolicy przegrody czołowej albo po lewej stronie silnika patrząc od kierwocy.
Opublikowano

Ok zaraz zjem sniadanie i pójde tego poszukac mam nadzieje ze znajde :)

jak mam odpięte te podcisnienie od turbo to ono pracuje tak jak powninno ? bo mi sie nie wydaje ... ale moze sie myle ? :o

Opublikowano
Kiedyś mielismy TDSa na warsztacie bo właśnie słabo ciągną i zlikalizowaliśmy podobną usterkę usterke (kruciec od elektrozaworu się urwał).
Opublikowano

Byłem szukałem całe auto przeszukałem pod maską i nie znalazłem ;/ kurde nie wiem co teraz zrobic ?

ale znalazłem taki węzyk i mnie zastanawia przedstawię wam wszystko na zdjęciu

z punktu A do punktu B idzie taki węzyk nie wiem co to jest

http://naforum.zapodaj.net/d062d553ac72.jpg.html

ale wciąz nie wiem gdzie podłączyc podcisnienie od turbo w tym silniku :oops:

Opublikowano
Wyglada tak jakby regulator cisnienia był nie z tego auta. Jak dobrze widzę to masz tam pod wężykiem jeszcze jeden kruciec?
Opublikowano
Na zdjęciu pokazany jest wężyk, który ma iść do czujnika ciśnienia z tym, że jak już marbie zauważył ten czujnik (punkt B) na zdjęciu nie jest oryginalny.
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
Witam , też mam jakieś tam z tym problemy , otóż w moim autku jest zmieniona pompa wtryskowa na mechaniczną , czyli normalnie gaz zrobiony na linkę i ominiętą całą tą elektrykę .. Takie autko kupiłem , i teraz powoli staram się wszystko ogarnąć po poprzednim właścicielu który chciał być zwyczajnie Polskim MacGyver ... Patrząc na zdjęcie które pokazał kolega , i na to co znajduje się u mnie pod maską dochodzę do wniosku , że wężyk który u kolegi idzie w stronę nadkola i jest tam podłączony , u mnie jest podłączony pod pompę wtryskową ...a króciec na nadkolu jest wolny , nie dochodzi do niego żaden przewód czy coś w tym stylu .. Czy to jest wszystko ok ? Można tak jeździć czy jak ? Wydaje mi się że autko jest dość mułowate , jakby chciało jechać a nie mogło .. Wcześniej jeździłem E28 z tym samym silnikiem to się dużo lepiej zbierał od tego ..