Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Już czas wymienić wszystkie amortyzatory przód i tył w samochodzie E39 523i.

Mam odnośnie co do tego dużo wątpliwości jakie wybrać gdyż ceny są podobne od 280 do 350 euro a opinie różne;

Posiadam zamontowane sprężyny Eibach Pro Kit -30/-20.

Amortyzatory które mnie interesują to:

1.BILSTEIN - BNE-6734 / VNE-B107 Gazowe

2.KAYABA "EXCEL-G" Gazowe

3.MEYLE - Gazowe

Panowie co Wybrać?

:oops:

Opublikowano
Ostatnio na przod zalozylem KYB,mysle ze jest to najlepszy wybor cena jakosc.Nie widac roznicy miedzy oryginalem.Cena razem z odbojami 630 zł za dwa.
Opublikowano
Ostatnio na przod zalozylem KYB,mysle ze jest to najlepszy wybor cena jakosc.Nie widac roznicy miedzy oryginalem.Cena razem z odbojami 630 zł za dwa.

Kolego Stanek90 a masz może obniżone zawieszenie ?

Opublikowano
kolego ja mam u Siebie założony ten pierwszy zestaw Bilsteina, na przednich przelatałem jak na razie ok. 20tkm, i spisują Się dobrze, tył zmieniany jakieś 5tkm temu więc trochę za wcześnie, żeby wystawić im opinię chociaż mam nadzieję że wytrzymają przynajmniej tyle co przód
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Amortyzatory które mnie interesują to:

1.BILSTEIN - BNE-6734 / VNE-B107 Gazowe

2.KAYABA "EXCEL-G" Gazowe

3.MEYLE - Gazowe

:

25 tys km mechanik zaproponowal Bilsteiny , te pierwsze na liscie. Juz sie skonczyly....

Opublikowano

Bilsteinów nie polecam, wszystkie cztery amorki padły mi na gwarancji. Reklamowałem i dostałem zwrot kasy.

Teraz kupiłem KYB i są OK !

Tak, że polecam KYB :cool2:

Opublikowano

Bardzo Dziękuję Koledzy!

Coraz bardziej skłaniam się ku amortyzatorom KAYABA.

Cenowo są pomiędzy BILSTEIN a MEYLE;

Jedyne co mnie nurtuje to czy one wytrzymają na sprężynach Eibach Pro Kit -30/-20.

Pozdrawiam