Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ile wlejesz. Według producenta miasto 7.4, trasa 4.5, średnio 5.6 (skrzynia manualna 5 biegowa.) Do tych danych dodaj 1l/100km i powinieneś się mieścić przy normalnym stylu jazdy.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
moja pali tak jak w stopce , możesz sprawdzić całą moja historie na motostat.pl i to jest faktyczne spalanie normalnej jazdy czasem ekonomicznej rzadziej ostro
Opublikowano

Wszystko zależy od wielu czynników:

1)charakterystyki pokonywanej trasy

2)długości odcinków.

3) Stanu silnika i osprzętu (np. termostat)

4) Opon - na węższych mniej

318D na krótkich miejskich trasach mimo, że jeździ się oszczędnie, potrafi w zimę wciągnąć i ponad 9l. Mi średnio w zimę 8 -8,5 latem 7-7,5

A na spokojnej długiej trasie około 5,7-5,9 niezależnie od pory roku (niżej raczej ciężko zejść) przynajmniej mi :wink:

Opublikowano
Na trasie kiedy nie przekraczałem 120-130 spalał mi około 5, a kiedy był mały ruch i mało operowania gazem spokojnie schodziłem do 4.5. Natomiast w mieście - to jest niepoliczalne ;) za dużo korków - ale pamiętam, że i prawie 8 (tylko miasto i dojazdy krótkie) potrafiłem policzyć. Co do średniej, wychodziła ona w zależności od pory roku i nastroju kierowcy - 6-6.5.
Opublikowano

318D na krótkich miejskich trasach mimo, że jeździ się oszczędnie, potrafi w zimę wciągnąć i ponad 9l. Mi średnio w zimę 8 -8,5 latem 7-7,5 :wink:

to tyle 330d tez wciągnie :)

No nie wątpie :twisted: wynik 8-8,5 zimą i 7-7,5 latem moje 318D robi na odcinkach rzędu 6km w jedną stronę, 100% miasto, przy średniej prędkości 28km/h.

Ciekaw jestem czy w takich samych warunkach 330d też "tylko tyle wciągnie :)"

skolei na trasie te 5,7 to moje minimum, jazda mniej więcej do 120km/h. Spalanie podaje z dystrybutora (bo na kompie faktycznie pojawiają sie śmieszne wyniki rzędu 4,8) szkoda tylko że to spalanie jest tylko wirtualne :D