Skocz do zawartości

[E36] 318i falujace obroty i szarpanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
wymienilem przewody ale nie ma efektow ;/ i mam jeszcze jedno pytanie bo mi sie zgubil jakis czas temu korek od wlewu paliwa i ja bez niego jezdzilem i czy to moze miec cos wspolnego ? np czy jest szansa ze dostala sie do baku woda i przez to sa takie problemy ? prubowalem wyjezdzic do konca benzyne i wlac od nowa ale nic nie dalo to i tak zwany silniczek krokowy do wymiany mam
Opublikowano
Mysle ze jazda bez korka paliwa nie ma wpływu na to, predzej woda jesli bedzie jej duzo.Sprawdz cewke zeby ja wykluczyc
Opublikowano
  • Autor
nie mam jak podmienic cewki ;/ ale wydaje mi sie na 90% ze g zalewa bo jak rano odpalam go zimnego po nocy to nie ma zadnych objawow a jak pojezdze troche i zgasze na 5 min i odpale to w srodku auta czuc paliwo i sie dlawi normalnie i dopiero jak potrzymam gaz przez 2 - 3 minutki albo przejade sie kawalek to wszystko ustaje i paliwa nie czuc jak by na ssaniu byl albo by mu cieklo paliwo jakos ehhhh
Opublikowano
musisz ja jakos sparwdzic, byc moze cos nie tak z cisnieniem paliwa ; reg cisnienia paliwa
Opublikowano
  • Autor
a myslisz ze to moze byc wina pompy paliwa ? bo jak mi wskaznik nie dzialal od paliwa to dosc czesto jezdzilem do pustego i z baniaka zalewalem go czy to moze byc wina ?
Opublikowano
Sprawdz ta cewke to podstawa potem reszte,
Opublikowano
ja obstawiam palec i kopulke !!! u mnie byly jeszcze takie objawy jak by nie palila na 4 gary czasami 1.6 m40 :D ... wszedzie pisze u mnie nie ze zmyslam tylko poprostu mialem juz tyle problemow z maja beemka :cry2: ksiazke moge napisac
BMW-Bo Można Wiecej
Opublikowano

No wlasnie radze koledze sprawdzic cewke, skoro kopulke juz sprawdzał.

nIestety czesto wasze bmw wczesniej nie byly tak traktowane jak byscie sobie tego zyczyli . Jezdzilo sie i nie patrzylo pod maske .

Opublikowano
  • Autor

cewka zamieniona i nic ;/ paliwo czuc kolo wtryskiwaczy kolektora jak odlacze czujnik wtrysku to z niego tylko powietrze slychac jak leci i praktycznie bez reakcji ale mam jeszcze pytanie takie male co to jest za przewod zaznaczony na zdjeciu ? bo zdaje mi sie ze smierdzi kolo niego paliwem ale to moze mi sie zdawac tylko

http://imageshack.us/photo/my-images/543/m40u.jpg/

Opublikowano
hmm masz na mysli ten przewod od serwa ??
Opublikowano
  • Autor
juz sobie poradzilem panowie :) do wymiany sonda lambda :PP pojechalem dzis znowu na komputer do kogos innego i wyszly bledy regulator sondy i sonda sonda chodzila ale zakres pracy byl zly az do 1,3v i praktycznie sie nie poruszala po zalozeniu nowej sondy calkiem inna praca silnika nie sluchac go wql :) a po odlaczeniu sondy od auta pokazywal a komputerze ze napiecie na sondzie jest dalej 1,2 v :) dziwne to jest no ale coz i jak gaz dawalem to sonda ktorej nie bylo pracowala :) ale podobno niektore sterowniki tak maja najwazniejsze ze juz problem z glowy :)