Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

w szukajce pod hasłem "(nie) odbja sprzęgło", "sprzęgło podłoga" i "sprzęgło" nie znalazłem odpowiedzi, otóż:

Kolega wczoraj stał się szczęśliwym posiadaczem 320 cabrio.

Niestety sprzęgło mu co jakiś czas zostaje w podłodze. Nie potrafie określić czynników powodujących nie odbijanie, ale po paru przejażdżkach zauważyłem, że po dłuższym wciśnięciu dzieje się to częściej. Podczas oględzin przed kupnem mechanik mu odpowietrzył przewód. W drodze powrotnej z trzy razy wpadło.

Jeśli się nogą odciągnie pedał, to działa normalnie jakiś czas.

Możecie mi poradzić co to może być? Matiss - Ty jesteś magikiem od e30 - poradź co :wink:

Opublikowano
może po prostu wysprzęglik siadł...

"Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw.

Czasem i przegrać przychodzi.

Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki.

Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki."

Henryk Reyman

http://img811.imageshack.us/img811/8193/mottol.jpg

Opublikowano

Prawdę mówiąc, to ze mnie mechnik jak z koziej dpy trąba :roll:

Drogie to jest naprawie?

Opublikowano
raczej nie, podjechać do mechanika z cabrioletem i powiedzieć że wpada sprzęgło, zapytać czy to może być wina wysprzeglika, czy może coś poważniejszego, niech looknie i oceni :)

Henryk Reyman

Opublikowano
Witam Kolege ja miałem podobny kiedys przypadek w E 21 okazało sie ze pompa od srzęgła była do kitu a szukałem problemu w wysprzęgliku
Opublikowano
no to już masz kolejną podpowiedź, kogoś komu się coś takiego też działo :)

Henryk Reyman

Opublikowano

tak jak ktoś wcześniej napisał szukaj problemu koło wysprzęglika. Może ktoś jakoś dziwnie nie fartownie zahaczył o coś a jak hamulce? są ? bo to przecież jeden układ ? pod serwem sucho?

Płynu nie ubywa? Podjedz gdzieś do garażu zostaw na noc patrz gdzie jest mokro albo na jakimś suchym asfalcie się zatrzymaj i pompuj sprzęgło i hamulec jak będzie gdzieś wyciek to go zauważysz

Staram się pisać posty takie jakie sam chciał bym otrzymać.
Opublikowano
Dokładnie to samo miał znajomy w mercedesie w124, metodą prób dokonał odkrycia. Gdy pedał był cały czas wciśnięty bardzo delikutaśnie około 1 cm to nie wpadał w podłogę jeździł tak około roku (nawet nie zdarł tarczy) teraz podobno samo się naprawiło, jak jesteś druciarzem i ten patent zdał u Ciebie egzamin to możesz podłożyć coś by pedał nie odbijał do końca. Lepszym rozwiązaniem jest kupić pompę (skromnie nie reklamując mam na zbyciu taką)
gdyby FWD było lepsze Bóg nie stworzyłby BMW.
Opublikowano

Kolego najpierw zobacz czy nie ucieka płyn ze zbiorniczka płynu hamulcowego. Sprawdź przewody czy są suche.

Następnie jeżeli nie ucieka płyn, a przewody są suche, wymień pompkę sprzęgła, masz ją przy pedale (ja stawiam na to), jeżeli nie pompka to wysprzęglik przy skrzyni biegów.

Burn Ur rubber not Ur soul :)