Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A części 2 i 3 to co?

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

• Odpowiedzi 3,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Proponuje zebrac sie duza iloscia osob z n47 i wjechac autami w siedzibe bmw deutschland . Mozg sie lasuje jak to czytam....im wiecej czytam tym bardziej tesknie za 407.....

--==A Miało być niezawodnym autem, przy którym nie za dużo się grzebać miało i rozrządu nie wymieniało==--

ale

ich schlafe jetzt ruhig weil ich eine neue Steuerkette habe

Opublikowano
407 proszę Cię .........

Jezdziles moze 407? ja smigalem 3 lata i nic wsumie mi sie znia nie dzialo, pare razy zatkal sie filtr. A jesli chodzi o fotele sa oniebo wygodniejsze niz w buni ktora teraz mam. :D

--==A Miało być niezawodnym autem, przy którym nie za dużo się grzebać miało i rozrządu nie wymieniało==--

ale

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Skoro w zestawie naprawczym są nowe zębatki z poprawionym kształtem, to nie trzyma się kupy teza, że problem wróci. Zresztą jak sam zauważasz nie ma przypadków zerwania łańcucha po naprawie. A aut które zrobiły już koło miliona km z tym silnikiem pewnie trochę jest.

Zejdz na ziemie , milon przebiegu :duh:

Opublikowano
Proponuje zebrac sie duza iloscia osob z n47 i wjechac autami w siedzibe bmw deutschland . Mozg sie lasuje jak to czytam....im wiecej czytam tym bardziej tesknie za 407.....

To może zacznij jeździć a nie czytać. Wcale się nie dziwię że mózg Ci się pasuje. Ja też mam to uczucie jak czytam wypociny niektórych posiadaczy M47 o silniku którego na oczy nie widzieli.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978

Opublikowano

To może zacznij jeździć a nie czytać. Wcale się nie dziwię że mózg Ci się pasuje. Ja też mam to uczucie jak czytam wypociny niektórych posiadaczy M47 o silniku którego na oczy nie widzieli.

tylko problem jest w tym, że po przeczytaniu tego wszystkiego każdemu odechciałoby się go kupić i nim jeździć... myślę, że większość użytkowników N47 tego czy innego forum kolejnego bmw z takim silnikiem nie wybrałoby ;) aczkolwiek mogą się zaraz pojawić posty treści "moje kolejne bmw tez będzie z N47 bo jest super", ale jak to w życiu każdy broni swego i choć by się pier... co chwile to i tak będzie miód malina orzeszki w karmelu :mrgreen:

W zyciu mozna bronic swojego...jesli jest powod> :D a dlaczego mam mowic kiedy rozrzad mi padnie ze moje auto to mega bryka bo to bmw a to ze sie sypie to co nie powinno to juz inna sprawa...aktualnie nic u mnie nie ma 156tkm ale juz wiem ze jesli nic nie mialem robione szlak mnie trafi napewno. Jazda z taka swiadomoscia nie jest za dobra ... i to nie jest naciaganie na sile sobie problemu ale skoro tyle ludzi pisze, mowi i narzeka to cos w tym jest. A co do silnika n47 to napewno kultura pracy jest super plus bardzo oszczedne :D a to mi sie podoba

ale

Opublikowano
Trzeba przyznać że n47 jest pozbawiony wad swojego poprzednika + jest cichszy i ekonomiczniejszy, jego wadą jest ten cholerny rozrząd, no ale co możemy zrobić... ja się czuje zrobiony lekko w bambuko. Nie mam pretensji o zużywalny Łańcuch (chociaż jego wykonie pozostaje dużo do życzenia - nie wiem czy w quadach nie jest grubszy, no ale może inżynierowie redukują masę auta :P ) tylko o miejsce gdzie jest rozrząd no i o ten 'wałek z wałkiem' (nie wiem czy jest jakiś plus tego rozwiązania).
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
407 proszę Cię .........

Jezdziles moze 407? ja smigalem 3 lata i nic wsumie mi sie znia nie dzialo, pare razy zatkal sie filtr. A jesli chodzi o fotele sa oniebo wygodniejsze niz w buni ktora teraz mam. :D

jeździłem i to sporo jak lubisz komfortowe słabo prowadzące się auta z plastikami wokół radia ala chiński magnetofon i tysiąc pokręteł to spoko, rozumiem że opony zmieniałeś u pierwszego lepszego wulkanizatora :mrgreen:

Opublikowano
Jezdziles moze 407? ja smigalem 3 lata i nic wsumie mi sie znia nie dzialo, pare razy zatkal sie filtr

Ja jeżdżę 520d N47 dwa lata, nic się nie dzieje i do tego filtr mi się nie zatkał...

Jak swojego kupowałem to kilka takich z przebiegami 250-300 tys widziałem:

http://suchen.mobile.de/auto/bmw-520-diesel.html?useCase=ChangeSortOrder&__lp=219&scopeId=C&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelId=17&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&ambitCountry=DE&negativeFeatures=EXPORT&sortPath=specifics.mileage&sortOption.sortOrder=DESCENDING&defaultOrder=DESCENDING&lang=de

Dwa razy spytałem, czy może coś z rozrządem było robione (chocież wiedziałem, że takie akcje to tylko w Polsce) - za drugim razem gość spojrzał ma mnie wybałuszonymi oczami, i więcej nie pytałem. Takie opowieści jakie tu się czyta to dech zapiera. Lepsze niż Kobra za komuny. Najlepsze są " Mózg sie lasuje jak to czytam" albo "o ja pier.., w życiu bym nie kupił", albo "Proponuje zebrac sie duza iloscia osob z n47 i wjechac autami w siedzibe bmw deutschland". Ja bym jeszczo dodał, że to napewno zemsta Niemiec za 2 wojnę, specjalnie to zrobili, mówię wam :D :D :D

A tak przy okazji to N57 ma ten sam rozrząd co N47 :cool2:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy w silniku 2.5d tym z "dwiema" turbosprężarkami /218KM/ jest ryzyko zerwania łańcucha?
Opublikowano
407 proszę Cię .........

jeździłem i to sporo jak lubisz komfortowe słabo prowadzące się auta z plastikami wokół radia ala chiński magnetofon i tysiąc pokręteł to spoko, rozumiem że opony zmieniałeś u pierwszego lepszego wulkanizatora :mrgreen:

mi sie wydaje ze chyba tobie sie w dupie...p....lo...ja mialem 407 na wypasie....poza duzymi predkosciami typu 200km/h bo sie bujalo...plastki a co masz w e 90?? emelinium :D a co maja opony ?

do auta w e91 swoim kupilem nowe...radio mialem z nawka, dvd itp sprawami.....

ale

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mi sie wydaje ze chyba tobie sie w dupie...p....lo...ja mialem 407 na wypasie....poza duzymi predkosciami typu 200km/h bo sie bujalo...plastki a co masz w e 90?? emelinium :D a co maja opony ?

do auta w e91 swoim kupilem nowe...radio mialem z nawka, dvd itp sprawami.....

no cóż raczej nie będe Cię przekonywał mogę tylko współczuć

Opublikowano

Proponuję by w tym wątku wypowiadali się posiadacze N47 którzy mają problem z łańcuchem.

Posiadaczy M47 uprzejmie proszę o stworzenie własnego topicu pod tytułem "Kupiłbym N47 ale się boję"

Ja o swój łańcuch jestem spokojny...i nie sieję siary o tym jaki to M47 jest zawodny i badziewny.

Nie miałem z nim do czynienia,więc się nie wypowiadam i niektórym radzę to samo.

Pojeździcie N47,zrobicie kilkadziesiąt tys km,to wtedy się podzielicie uwagami na jego temat.

Opublikowano
Proponuję by w tym wątku wypowiadali się posiadacze N47 którzy mają problem z łańcuchem.

Posiadaczy M47 uprzejmie proszę o stworzenie własnego topicu pod tytułem "Kupiłbym N47 ale się boję"

Ja o swój łańcuch jestem spokojny...i nie sieję siary o tym jaki to M47 jest zawodny i badziewny.

Nie miałem z nim do czynienia,więc się nie wypowiadam i niektórym radzę to samo.

Pojeździcie N47,zrobicie kilkadziesiąt tys km,to wtedy się podzielicie uwagami na jego temat.

:cool2: :cool2:

Opublikowano
Chyba admin powinien oczyscic temat, bo niezla obore niektorzy koledzy tu zrobili :duh:

Sorry za ortografie - niemiecki windows :)

http://images.spritmonitor.de/519278.png

Opublikowano
Chyba admin powinien oczyscic temat, bo niezla obore niektorzy koledzy tu zrobili :duh:

Faktycznie zrobil sie smietnik, niestety mam w tym duzy udzial. Oczyszczacza potrzeba !:D :cool2: :cool2: :cool2: :cool2:

I jeszcze na domiar zlego szyba w buni dzisiaj pierdyknela.... :(

gorik79 chyba mi zle zyczyl ...

ale