Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak w temacie, czyli od jakiegoś czasu zaczęły występować drgania w środku (fotel pasażera dostawał drgań ) i po sprawdzeniu wału okazało się że element 16 na zdjęciu http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DL81&mospid=47545&btnr=26_0188&hg=26&fg=10&lang=pl ma luz. Chciałbym usunąć te drgania lecz jest jeden problem, mianowicie gdzie to kupić? W serwisie kosztuje około 630 zł, może ktoś to już naprawiał i wie gdzie można kupić ten element? pozdrawiam
Opublikowano

u mnie nie było drgań tylko stukało, wymieniałem zarówno przegub (poz 16) jak i tarczę przegubową (2)

z tego co pamiętam właśnie przegub był tylko w ASO w podobnej cenie, niestety trzeba odżałować :shock:

pozdrawiam

Opublikowano
Za drgania poziome w kierunku jazdy może też być odpowiedzialna skrzynia, a dokładniej gruszka hydrokinetyczna. Dotyczy to problemu z lock up'em.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
jeśli włączył Ci sie ekonomistą to jak dobrze poszukasz za 300 zł znajdziesz cały wał w dobrym stanie na allegro
Opublikowano
W moim przypadku to drgania występowały cały czas. Najbardziej było to odczuwalne na prostej drodze przy prędkości < 80 km/h. Fotel pasażera dostawał drgań. Przeglądając wał z podnośnika było czuć luzy. Wymieniłem na NOWY - podobno przegub można było kupić tylko w BMW i kosztował około 650 zł a ja znalazłem NOWY w Łomiankach za 400 zł. pzr
Opublikowano
jesli to mechanik twierdzi, ze wlasnie ten element jest uszkodzony to zalatw mu te czesc. Wystarczy zajrzec na allegro, pelno aut do rozbiorki. Z anglika mozesz nawet sobie wyjac. Kiedys mialem solidny spotkanie z chodnikiem, obrocilo samochodem 2 razy i wyladowalem na trawniku. Luz byl na duzym wahaczu przy lewym tylnym kole. ASO sprzedaje caly wahacz, nie wiem czemu tej tulejki samej nie maja... cena: 1300 pln. Piec minutek przed kompem i uzywana sztuke (caly wahacz) z tulejkami i nawet srubami za 50 zela... :norty:
Opublikowano
a i jeszcze jedno: jesli nie jestes pewien ze problem tkwi w tej konkretnej czesci to nie naprawiaj sam, tylko niech to zrobi ten mechanior i niech sam za to odpowiada... jak dalej bedzie to samo... to mu pokazesz srodkowy palec przy rozliczeniu... :cool2:
Opublikowano
W moim przypadku to drgania występowały cały czas. Najbardziej było to odczuwalne na prostej drodze przy prędkości < 80 km/h. Fotel pasażera dostawał drgań. Przeglądając wał z podnośnika było czuć luzy. Wymieniłem na NOWY - podobno przegub można było kupić tylko w BMW i kosztował około 650 zł a ja znalazłem NOWY w Łomiankach za 400 zł. pzr

Czy za drgania fotela pasażera mogą być spwodowane uszkodzoną poduszką pod silnikiem i kończącym się konwerterem?