Skocz do zawartości

wymienić CCC na CIC?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiem,że taki temat już był ale chciałem go odświeżyć. Z tego co czytałem modół CIC jest dużo lepszy od CCC. Ale czy po zamianie na niego nie występują problemy z jego działaniem? Czy dostępne są w nim wszystkie funkcje jak w aucie z oryginalnie zamontowanym (czy prawidłowo działa nawigacja-czy nie wiesza się , czy działają komendy wydawane głosem-czytałem gdzieś, że podobno nie, czy bez problemu działa złącze na mp3 i czy łatwo dokonuje się aktualizacji map?). Koszta specjalnie nie grają dla mnie roli. Pytam się gdyż jestem zainteresowany taką wymianą w mojej e60 po lifcie a serwisie u Fusa odradzano mi taką przeróbkę. Bardzo proszę o komentarze osób, które założyły w swoim BMW CIC. :)
Opublikowano
Jesli będzie dobrze zrobione to wszystko działa. Komendy głosowe nie działają tylko po spolszczeniu (CCC i CIC). Działa złącze USB do wgrywania plików MP3. Łatwo dokonuje się aktualizacji map, tylko potrzeba mieć za każdum razem kod (ale dostaniesz najnowsze mapy z kodem a za rok będziesz się martwił). Cena jest oczywiście umowna :wink: - jest paru magików rozsianych po całej Polsce - pytaj (swoją starą CCC oddaj w rozliczeniu). Opinią FUSa się nie przejmuj.
Opublikowano
  • Autor
Dziękuję Macznik za odpowiedź. Decyduję się na montaż.
Opublikowano
Powodzenia. Nie będziesz żałował = wydatki bolą ale CIC to naprawdę wyższa szkoła jazdy.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mój znajomy zmienił z CCC na CIC w polifcie i jest zadowolony, tak że śmiało możesz robić.

Ps. Aha tylko mój znajomy miał CCC Business i musiał dokupić ten dolny element z drewna szlachetnego bo w starym jest półeczka i okazało się że takie coś kosztuje w ASO 2280 zł :duh: ale na szczęście znaleźliśmy na allegro jedną sztukę używaną w tym kolorze za 300 zł i obyło się bez dodatkowych kosztów.

http://img31.imageshack.us/img31/5732/1983730345.jpg

Opublikowano
jestem w stanie wykonać to zmianę i gwarantuje ze będzie działało wszytsko tak jak powinno i posiadam oczywiście kompletne CiC do każdego modelu
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Zawiodłem się na facecie z Konstancina który miał mi wykonać retrofit CIC. :(

Czy ktoś z Państwa zna osobę w Warszawie lub okolicach którą w tym temacie można polecić?

Z góry dziękuję.

Opublikowano

Polecam:

Patryk z Warszawy

tel.: 792111152

Opublikowano
W razie chęci montażu lub problemów z montażem CiC 531 743 040
Opublikowano
Wykonujemy montaze,kodowania nawigacji professional CCC CIC(dysk twardy), kontakt 504 384 405 , wiecej na navibmw.pl

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

Opublikowano
Mam pytanie do ExpertNavi, ile kosztuje u Ciebie wymiana CCC na CIC?
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

WItam,

Posiadam navi professional 2005. Chce zamontowac cica. Prosze na pw cene na gotowo-zostawiam professional w rozliczeniu. Okolice wawy preferowane.

Pozdrawiam,

Psyborg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A jak rozwiązuje się problem konsoli środkowej przy automatycznej skrzyni biegów?, dziś sprawdzałem i konsola do LCI ma inny otwór na ramkę lewarka zmiany biegów a dobrze by było wymienić także iDrive
Opublikowano

Ksero problem ale mamy matrycy i wycinanamy w starym drewnie miejsce pod nowego idrive .... Wszystko bez zmian jedynie podlokietiku wymieniamy...

Zobacz u nas stronie www.bimmerretrofit.pl zdjęcie z modernizacji e60 ...

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

Opublikowano
Wyślij vin to dobierzemy

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

VIN: CM00502

Jeszce jedno pytanie, czy wymieniać trzeba cały podłokietnik, czy wystarczy przerobić samą konsolę z drewna?

Opublikowano
W e60 trzeba wymienić podlokietik ponieważ w nim są obsadzone śruby mocujaca ... CIC tez dobrze działa ze starym idrive ... Po wymianie podlokietnika tracisz popielniczke ponieważ w leci po liftowym popielniczke z Gniazdem zapalniczki jest pod radiem i są inne przyciskiem włączenia PDC i grzanych stołków..

Bimmer Retrofit Polska

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Witam.

Interesuje mnie wymiana CCC na CIC w okolicach Warszawy. Posiadam CCC Pro które zostawiam w rozliczeniu. Prosze o PW z informacja o cenie. Pozdrawiam

Opublikowano
Witam.

Interesuje mnie wymiana CCC na CIC w okolicach Warszawy. Posiadam CCC Pro które zostawiam w rozliczeniu. Prosze o PW z informacja o cenie. Pozdrawiam

Również podpinam się pod temat. Miasta w których mogę się umówić to Łódź-Warszawa.

Proszę info o cenę

Who's got the key to my beema ? :D
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Jeszcze jedno. Moze głupie. Czy można jeździć autem z wymontowanym CCC zanim nie zalozy sie CIC? Pomijam wzgledy estetyczne ;)

Edit: Czy jesli posiadam USB i AUX-IN w podlokietniku to bedzie to dzialac jesli zmienie navi na CIC czy musze cos kombinowac i zakladac USB w schowku pasazera ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jeszcze jedno. Moze głupie. Czy można jeździć autem z wymontowanym CCC zanim nie zalozy sie CIC? Pomijam wzgledy estetyczne ;)

Edit: Czy jesli posiadam USB i AUX-IN w podlokietniku to bedzie to dzialac jesli zmienie navi na CIC czy musze cos kombinowac i zakladac USB w schowku pasazera ?

witam,

nazsza firma moze zaoferowac wymiane z systemu business czy professional CCC na SYSTEM PROFESSIONAL CIC z dyskiem twardym), mozliwosc wykonania w wielu miastach w Polsce.

Mozna jezdzic z wymontowanym CCC(nie ma sie w aucie dzwieku radia, pdc itd.) USB i aux bedzie dzialac z nowym urzadzeniem CIC.

w razie wiekszej ilosci pytan http://www.menupolskie.pl tel 504384405

Edytowane przez ajlb

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Chcę wymienić idriva przedliftowego na poliftowy do navi CIC. Mam idriva i wtyczkę z czterema przewodzikami. Czerwony to plus a brązowy minus. Proszę o opis podłączenia idriva. Z góry dzięki