Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od niedawna jestem posiadaczem bmw E36 318ti z 1995r. niestety jest problem najprawdopodobniej z elektryka nie dziala min: sterowanie szyb, podgrzewanie foteli, podswietlenie zegarow i pare kontrolek, swiatlo stopu na spojlerze, oswietlenie w podsufitce(te 2 boczne) i ogrzewanie tylnej szyby.. Mozliwe ze ten temat byl juz poruszany ale nie moglem go znalezc dlatego zalozylem nowy za co z gory przepraszam. Czy ktos z was mial podobny problem lub wie gdzie moze lezec przyczyna? dodam jeszcze ze w aucie przecieka gorna uszczelka przedniej szyby i mozliwe ze gdzies dostala sie woda.. od czego powinienem zaczac i co wymienic lub naprawic? z gory dziekuje za pomocne odpowiedzi.
Opublikowano
tak zrobie. a mozliwe zeby jeden przekaznik odpowiadal za wszystkie te funkcje? jesli tak to byl bym w domu..
Opublikowano
jeżeli wiesz że masz uwalony przekaźnik to go wymień ale żeby jeden odpowiadał za to co napisałeś to raczej nie musisz sprawdzić jak pisałem bezpieczniki ten przekaźnik wymień jak jest niedobry i żarówki może popalone masz niektóre

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

Opublikowano
Przekaźnik to wątpie żeby jeden odpowiadał za wszystko, sprawdż dobrze bezpieczniki kolego myśle że tu tkwi problem. A podświetlenie przycisku świateł awaryjnych działa?
Opublikowano
no wlasnie nie jestem pewien co do przekaznika i zgaduje w sumie ale wlasnie tak jak napisales watpliwe ze jeden odpowiada za to wszystko.. jutro sprawdze bezpieczniki bo w sumie auto kupilem dzisiaj i tak jak na razie to jedyne co zdazylem sprawdzic to mozliwosci auta na autostradzie:) jesli dostala sie woda pod deske rozdzielcza trzeba rozebrac konsole w poszukiwaniu zwarcia.. wszystkie przelaczniki od tych funkcji sa dosyc blisko siebie wiec to moze byc to.. jutro dam znac co wyszlo z bezpiecznikami i przekaznikami ale mysle ze poprzedni wlasciciej juz to zrobil bo tapicerka na drzwiach wyglada ze byla sciagana. problem w tym ze auto kupilem od posrednika i nie wiem co juz bylo sprawdzane i bede musial zaczac od poczatku.. w kazdym razie odezwe sie jutro jesli przyczyna lezy glebiej niz tylko bezpieczniki. pozdrawiam
Opublikowano
Witam ponownie, wlasnie sprawdzilem wszystkie bezpieczniki, wymienilem spalone i dopasowalem amperowo wedlug rospiski na pokrywie, nie dziala mo tylko okno od strony pasazera oswietlenie gorne ktore wyjalem i wyglada na to ze zasniedzialo no i stop na spojlerze.. wyglada tez na to ze podgrzewania foteli nie bylo w standardzie bo bezpiecznik byl wlozony tak o a blaszek w tym miejscu nie bylo czyli mozliwe ze skorzane fotele i konsolka przy galce od biegow nie byly w standardzie.. nadal nie wiem co z podswietleniem tarcz bo jest troche za jasno zebym cos zobaczyl a i jeszcze moze byc tak ze tylnia szyba sie nie nagrzewa bo jest oklejona folia? czy to ma jakis wplyw?
Opublikowano
podswietlenie zegarow juz dziala, zostalo tylko sterowanie szyba pasazera i stop z tych najwazniejszych ale to juz musze sprawdzic miernikiem gdzie nie dochodzi prad..:)
Opublikowano
a szybki tzn sterownie szybami masz orginalne a może ktoś zakładał sterownie na przekaźnikach i jeden mógł odmówić pracy a jak masz ori to może jakiś kabel przy silniczku się odłączył lub utlenił rozbierz boczek i na krótko sprawdź czy działa przyczyną może być sam włącznik sterownia szybą

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Podlącze sie pod temat bo nie znalazlem innego na temat podgrzewania siedzeń ... Bo mam mały problem w mojej e36 orginalnie nie bylo grzanych siedzisk natomiast sa wsadzone . Sprawdzałem wtyczki pod fotelami wlaczniki i kable wszystko dziala , Ale wie ktoś może który to jest bezpiecznik ? chodzi mi glownie o nr
Opublikowano
sprawdź bezpieczniki nr 19 i nr 23 , 19-prawdopodobnie tylko od regulacji siedzeń, a 23 m.in. od podgrzewanie siedzeń.
Opublikowano
zielaqqq miales racje bo nie mialem 4,19,23 bezpiecznika ktore odpowiadaja za siedzenie i ich grzanie :)