Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Hej Capaz! Gdzieś czytałem, że w dieslu nie pokazuje właśnie. Zakoduje i dam znać, jeśli ktoś ma możliwość niech też spróbuje.
Opublikowano

Mam sczytane wszystkie moduły na kompie, dokładnie jest tak:

Moduł CAPPL:

OIL_LEVEL

nicht_aktiv

Opublikowano

Zakodowane, w idrive pojawiło się ale nie pokazuje stanu, może coś trzeba w innym module jeszcze przekodować, mam jak na filmiku ale pisze komunikat z boku:

No measurement 
currently possible

Szkoda że nie działa ta opcja, bo to jest naprawdę fajny bajer, dziwne bo raz miałem taki przypadek, że szybko przejechałem przez rondo i zaświeciła mi się żółta kontrolka oleju,

aż mnie z deka przytkało, ale zatrzymałem się, sprawdziłem olej i było na wskaźniku około pół stanu, czyli jakoś komputer mierzy stan...

• 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mojego kolegi dziala w 525d 2008.Niedawno pekl mu lancuch rozrzadu i wymienil silnik,to funkcja ta przestala dzialac.Po zmianie bagnetu do pomiaru oleju z jego silnika zaczelo pokazywac tez w idrive.Sadze ze pomiar jest dokonywany przez bagnet,a nie przez czujnik w misce.Bagnet w lci jest inny niz w pre-lci.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
U mojego kolegi dziala w 525d 2008.Niedawno pekl mu lancuch rozrzadu i wymienil silnik,to funkcja ta przestala dzialac.Po zmianie bagnetu do pomiaru oleju z jego silnika zaczelo pokazywac tez w idrive.Sadze ze pomiar jest dokonywany przez bagnet,a nie przez czujnik w misce.Bagnet w lci jest inny niz w pre-lci.

Tzn? Czym sie roznia?

F30 330i, 252 hp, xDrive, 2017