Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam malenki problem który chciałbym jak najszybciej rozwiazac. Otóż moje ubezpieczenie które obowiązywało od 30.12.2010 do 29.12.2011 przestało obowiązywać (jak się domyślacie:/) Opłaty mialem rozbite na dwie raty pierwsza 31.12.2010 ktore zaplacilem i drugie 27.06.2011 którego nie zaplaciłem ponieważ od kwietnia 2011 do grudnia 2011 byłem w anglii. Chciałbym jeżdzić dalej autem ale bez ubezpieczenia sie nie da:( Chciałem zapytać czy jak pojde do ubezpieczalni to bede mógł wykupić nowe ubezpiecznie np dzis? a zaplacic zaleglosci w nastepny piatek? beda jakies przeszkody?
Opublikowano
Jak kupowałem przez internet OC w liberty direct to na zapłatę dostałem 30 dni a autko od razu było ubezpieczone (przesyłają ci na emilkę potwierdzenie zawarcia umowy) tak, że w razie kontroli papiery masz w porządku. Tylko będziesz musiał wypowiedzieć umowę u poprzedniego ubezpieczyciela.
Opublikowano

Ubezpieczenie mialem w pzu. Poprostu nie zaplacilem drugiej skladki a chce dalej u nich miec ubezpieczenie! Da sie zrobic tak ze np dzis wykupie u nich ubezpieczenie a ta zalegla skladke z poprzedniego zaplace np za tydzien?

Poprostu od grudnia nie mam ubezpieczenia a chce dalej jezdzic autem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli nie miałeś zapłaconej drugiej raty, to OC Ci się nie przedłużyło. W efekcie nie miałeś OC, więc licz się z tym, że oberwiesz po kieszeni karą od UFG. Chyba że ubezpieczyciel/agent pójdzie Ci na rękę i zrobią umowę wstecz.

A bieżące OC wykupisz bez problemu.

Opublikowano
Jeżeli nie miałeś zapłaconej drugiej raty, to OC Ci się nie przedłużyło. W efekcie nie miałeś OC, więc licz się z tym, że oberwiesz po kieszeni karą od UFG. Chyba że ubezpieczyciel/agent pójdzie Ci na rękę i zrobią umowę wstecz.

A bieżące OC wykupisz bez problemu.

w lutym zmieniają się (lub zmieniły ) przepisy i nie będzie można robić wstecznych umów ... oj kara od UFG zaboli ...

Kamil
Opublikowano
Nie można było, a jeśli agent coś takiego robił - robił to nielegalnie i działał na szkodę ubezpieczyciela, którego reprezentował.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie można było, a jeśli agent coś takiego robił - robił to nielegalnie i działał na szkodę ubezpieczyciela, którego reprezentował.

tego to nie wiedziałem ... byłem teraz u tej samej agentki i powiedziała , że już data wstecz nie przejdzie bo coś się zmienia , ale nie wnikałem co dokładnie ...

Kamil