Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
chodzi o BMW e34 z 89r 520 dyfer jest mokry w oleju i teraz pytanie co zrobić ? tomoze byc uszczelka a ile ich tam jest ? i gdzie ? jak sprawdzic czy jest odpowiednia ilosc oleju, wydaje mi sie ze trzeba odkreicic taką srubke na klucz ampulowy tylko ze sa tam dwie, jaki olej dolac jak cos ?, a i jesli mam wymienic uszczelke to jakie to sa koszta ? i czy duzo roboty jest aby zrobic to samemu ?
Opublikowano
Witam. A nie masz czasem u siebie jakiegos czujnika do oleju w dyfrze? Z tego co mi sie wydaje powinny byc dwa simeringi przy poloskach. Cena powinna oscylowac w granicach 60zl za sztuke. Co do wymiany to nie wiem czy nie trzeba wydechu demontowac ale odpowiedz na to pytanie pozostawie wlascicielom e34. A tak a propos jakbym cos zle pisal to poprawcie.
Opublikowano

No i pewno jest jeszcze simiering od strony walu i uszczelka pod deklem.

Jezeli chodzi o sprawdzenie poziomu oleju to dobrze myslisz. Sa dwie sruby - jedna od spuszczania oleju i druga do nalewania/sprawdzania stanu. Jezeli odkrecisz gorna i wsadzisz tam palca i poczujesz na opuszku palca olej to poziom jest OK. Jezeli go tam nie bedzie to nalezy dolac. I tyle.

Pozdro

Opublikowano
w sklepie z uszczelniaczami i lozyskami komplet uszczelniaczy (zreszta sa produkowane specjlanie do bwm wymiarowe) kosztuje ok 50-60zl zaleznie od producenta...plus wyymiana i nowy olej...