Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam kolejny problem. Klamka od strony kierowcy była wymieniana na inna i nie dostałem kluczyka do niego ale to jeszcze było robione za poprzedniego właściciela. W bagażniku znalazłem oryginalny zamek. Przełożyłem wkładki zamka do wspomnianej wcześniej klamki i na czym polega problem....kiedy chcę zamknąć samochód to zamykaja mi sie wszystkie drzwi a po chwili otwieraja sie ale tylko u pasażerów. Czym to moze być spowodowane?? jakies błędy na komputerze, przebicie na wiązkach?? prosze o rade
Opublikowano

czujnik w drzwiach, miałem to w swej.

Podkleiłem ją taśma dwustronną grubą i działał.

Czujnik jest w budzie samochodu na wysokosci zamka drzwi. Czarny rygielek.

Opublikowano

Tutaj masz

http://img854.imageshack.us/img854/2261/1263024659.jpg

ten czujnik odpowiada za centralny i zarazem za lampki podczas jazdy itp.

Podklej go taśmą(naklej na niego kawałek czegoś grubszego[ja nakleiłem taśmę dwustronna materiałowa, ona taka grubsza jest]) i powinno pomoc, w mojej dawnej e36 jak ręką odioł, sam na to wpadłem przez przypadek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Bartix65 - czy w e46 też w tym miejscu jest czujnik otwarcia drzwi? Wiesz może? Czasami prawe przednie zapalą mi kontrolkę i oświetlenie, a czasami nie...
Opublikowano
Pytałem elektryka - w e46 czujnik jest w zamku w drzwiach. Zamek do wymiany. Ale ostatnio znowu zaczęło działać :)
Opublikowano
Ja mam znowu z nim problem ;/ w srode pojechałem do gazownika na kalibracje silnika krokowego. Było jeszcze zamknięte, sporo ludzi i musiałem zamknąć samochod. wszystko było ok. W czwartek chciałem zamknąć auto i niestety zamykały sie tylko drzwi kierowcy i klapka wlewu paliwa. Sprobowałem przez bagażnik, zamknęło sie wszystko, otworzyłem i wszystko ok. chciałem znowu spróbować i znowu ten sam problem tylko ze zamykał sie bagażnik ;/ nie wiem co to moze być. Proszę o pomoc.