Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, mróz złapał mi drzwi z tyłu i zacząłem szarpać za klamkę gdy już wyszarpałem je okazało się już w ogóle nie mogę ich zamknąć. Klamka lata luźno , zamek drzwiach podobnie lata nie załapuje tym samym o zamknięciu nie ma mowy. Co mogłem zepsuć?? Nie mam zbytnio warunków żeby móc je rozebrać (-15 C) dlatego sięgam waszej opini Edytowane przez thomson91
Opublikowano
Miałem podobnie z klamką kierowcy w coupe. Niby ciągnąłem za klamkę , ale drzwi się nie otwierały , od środka też próbowałem , ale również nie mogłem ich otworzyć. W końcu grzałem drzwi suszarką obok klamki (w miejscu gdzie jest mechanizm zamka) i po chwili udało się otworzyć :D

BMW

Bayerische Motoren Werke

Opublikowano
Ja zawsze przed zimą obsmaruje na około uszczelki od drzwi, płynem hamulcowym i wstrzyknę troszeczkę do zamka i nie ma żadnego problemu nawet w największe mrozy.
Opublikowano
Ja zawsze przed zimą obsmaruje na około uszczelki od drzwi, płynem hamulcowym i wstrzyknę troszeczkę do zamka i nie ma żadnego problemu nawet w największe mrozy.

A jak reaguje ten plyn hamulcowy na uszczelce w kontakcie z lakierem,bo to chyba zła parą.

Opublikowano

A jak reaguje ten plyn hamulcowy na uszczelce w kontakcie z lakierem,bo to chyba zła parą.

Z tego co się orientuje to ma on właściwości higroskopijne czyli chłonie wodę oraz żrące ale może się mylę.

Spróbuj z tym grzaniem a jak nie to prawdopodobnie urwałeś taka blaszkę od klamki która zawadza o cięgło zamka. A od środka da rade otworzyć ?