Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
siemka mam taki problem podczas jazdy na małych obrotach i wcisnieciu pedału do kąca samochód się dusi i czasami aż zgaśnie a czasami poszarpie i pojedzie na gazie tego niema . i jak odpalam samochud to zaskakuje odrazu ale pochwili sam gasnie dopiero za drugim razem i z dodaniem gazu odpala i chodzi normalnie w zbiorniku mam ponad 20 l Auto to bmw e34 525
tel;882470616
Opublikowano
Objawy jakby uszkodzonej przepływki.
a jak to sprawdzić i gdzie to sie znajduje jakis obrazek najlepiej bardzo prosze a silnik jest 12v
tel;882470616
Opublikowano
Masz LPG a więc i mixer LPG. Zapewne wiesz gdzie jest filtr powietrza. Na obudowie filtra powietrza zamontowany jest przepływomierz klapkowy do którego dochodzi kabelek. Wystarczy go odłączyć podczas pracy silnika. Jak nie stwierdzisz zmiany w pracy silnika na wolnych obrotach to będzie oznaczało nieprawidłowe działanie przepływomierza.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
a chodzi o przeływomierz ok sprawdze odepne go na wolnych obrotach i zobacze czy jest jakas ruznica
tel;882470616
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
podzczas pracy silnika odłączyłem przepływomierz to autko zgasło czyli zmiana byla najbardziej mnie niepokoi to ze jak go odpalam to autko ladnie odpali ale potem zgasnie tak jagby braklo paliwa potem musze troche pokrecic i dodac gazu prawie do deski potem zapali i juz chodzi normalnie ostatnio nawet sie niedusi ale te gasniecia
tel;882470616
Opublikowano

Tak jak pisał Frank sprawdź pompę paliwa i filtr.

Ja miałem podobnie zmieniłem filtry paliwa i polepszyło się o 50 % :mrgreen:

Drugie 50 % okazał się pęknięty przy objemce wąż paliwa :? z tym, że u mnie trochę było czuć paliwem przy odpalaniu ale objawy miałem identyczne na gazie żyleta a na pb dusił się przy dodawaniu gazu i potrafił zgasnąć w czasie jazdy.