Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem dosyć częsty.

Na wyświetlaczu nie palą się wszystkie kreski cyfr.

Na drugim wyświetlaczu czasami nie pokazuje na jakim biegu jade (PRND)

tablica wogóle nie jest podświetlona.

Nie pomogły dociskania aluminiowych ząbków na taśmie i żadne przeczyszczenie.

Jak rozwiązać ten problem? Wymiana taśm? a może wymiana obydwu wyświetlaczów na sprawne używki? albo wymiana całej płytki, na której są żarówki na sprawną używkę?

2.0 benz. 1991 automat 5bieg. (S E *)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odnośnie wymiany:

nie sądze, że trzeba wymieniać całe zegary...

Po odkręceniu, wyjęciu i otworzeniu zegarów można jest rozdzielić na 2 osobne części:

same zegary ze wskazówkami oraz zieloną elektroniczną płytkę, na której są żarówki z 2 wyciąganymi wyświetlaczami (jeden od wyświetlania biegów, drugi od przebiegu i licznika przejechanych kilometrów)

i tu jest moje pytanie czy wymienić same wyświetlacze, czy problem tkwi w twj płytce na której się przykręca żarówki. a może wyświetlacze zostawić i samą płytkę zmienić?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Mam ten sam problem. Z tym, że u mnie jest różnie raz wyświetla idealnie, raz lekko widać kreski, a raz prawie ich nie ma.

http://25.media.tumblr.com/tumblr_m9u4h0flHW1qarea0o1_500.gif

Posiadam sporo części z e34 na sprzedaż. Kompletny silnik M20B20.

GG: 12785321

Opublikowano
U mnie wyswietla dobrze jak jest zimno, a jak goraco nic nie widac albo tylko kilka pixeli. Tez mnie to irytuje czasami, szczegolnie na poczatku jak nie pamietalem jeszcze gdzie jest D czy R.