Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam świeci mi się cały czas kontrolka hamulca ręcznego. Dodam że gdy ruszam dzwignią ręcznego troszkę pomruguje ale nie gaśnie. Co może być przyczyna?
Opublikowano
zdawałem..... ale nie wiedziałem że kontrolka ręcznego ma coś do niskiego płynu w zbiorniczku... ale banał heee :D pozdro:D
Opublikowano
Są trzy kontrolki do hamulców:do ręcznego,do klocków i do poziomu płynu.Też jestem ciekaw co ma wspólnego kontrolka do hamulca ręcznego z poziomem płynu hamulcowego,wyciekami czy zużyciem klocków ?? :roll:
Opublikowano
tym i tym kolego. Bo gdy klocki scierają się tłoczki się cofają w e34 są 4x tarcze to jest dość duży spadek poziomu płynu. Dodam że u mnie przyczyną świecącej kontrolki był odkręcony czujnik hamulca ręcznego a i w e34 są chyba 2 kontrloki tylko. Klocki i zaciągnięty hamulec ręczny o poziomie płynu nic nie wiem albo się myle
Opublikowano
Kontrolka ręcznego świeci przy niskim stanie płynu hamulcowego bo taki jest wymóg homologowanych pojazdów samochodowych.
Opublikowano (edytowane)

No to mój jest niehomologowany.Od poziomu płynu jest kontrolka hamulca hydraulicznego,a od ręcznego kontrolka ręcznego i oczywiście odpowiednie komunikaty CC.W e34 bez CC są trzy niezależne kontrolki,za poziom płynu i ewentualne wycieki odpowiada kontrolka "hamulec hydrauliczny" z wykrzyknikiem.

PS Kolego Marbie doucz się i nie wprowadzaj kolegów w błąd.

Edytowane przez omszały głaz
Opublikowano
No tak masz rację mój błąd, w E34 jest kontrolka P od ręcznego, a nie wykrzyknik jak w innych autach. I to właśnie o ten wykrzyknik mi chodziło, dopiero teraz zauważyłem, że mam diodę od P spaloną, a to już dwa lata tak jeżdżę :oops: :duh: