Skocz do zawartości

530d Dziwne komunikaty komputera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby mi ktos przetłumaczyc te informacje przekazywane mi przez komputer za kazdym razem.Wydaje mi sie ze wszytsko jest sprawne i nie ma z niczym problemu a mam takie ifnormacje:

-Check Tail Lights (napewno cos ze swiatłami a wszystkie mi działaja)

-Check Numplate Light

-Check Highbeam Light

z góry dziekuje

Opublikowano

Check Tail Lights Światła tylne pozycyjne

numberplate lights - podświetlenie tablicy rejestracyjnej

Check Highbeam Light- sprawdź światła drogowe

Wydaje mi się że to będzie tak Pozdrawiam

Opublikowano
podlacz pod kompa i sprobuj skasowac bledy. swoja droga cos widze ze twoja benia nie jest zbytnio zadbany bo coraz wiecej kwiatkow wychodzi na swiatlo dzienne. to tylko moje zdanie.

ONLY BMW...!!!

ex:

e21 318i

e28 524td

e39 523i

e39 530d

jest:

e36 316i

e39 540i

Opublikowano
Po wymianie zarowki, bledu nie trzeba kasowac. Pozostaje on, co prawda w historii bledow, ale nie jest juz wyswietlany. Jest cos innego na rzeczy.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Elektryk mi powiedział ze te błedy mam przez to ze sa załozone nie oryginalne bixenony.W wolnej chwili mi poradzi na te komunikaty bo mówi z e to nic takiego.
Opublikowano
A może masz z tyłu jakieś żaróweczki ledowe?Wtedy będzie błąd wywalał.Przyjżyj się pozycyjnym z tyłu,bo są po dwie żarówki na lampę i nie zawsze widać na pierwszy rzut oka.Jak świecą,to wyjmij żaróweczki i popstrykaj w nie.Ja tak miałem,że łapał błąd,a wszystkie świeciły.Popstrykałem i jedna przestała świecić.Po wymianie było git.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
NO MAM Z TYŁU I Z PRZODU LEDOWE ZARÓWECZKI ale na opakowaniu po nich pisze ze nie pokazuja zadnych bęłdów itd.
Opublikowano

witam

wtrącę się lekko w temat: okazjonalnie podczas pierwszego "check" po odpaleniu pojawia mi się check front foglight mimo, że lampy obie lampy są sprawne. Na bimmerfeście wyczytałem, że wtyczki lubią się stopić i że żarówki lubią popalić kable. Miał ktoś podobny przypadek ? To z bimmerfesta to sprawdzone info ? Ogólnie mam bardzo ograniczony dostęp do samochodu w tym momencie i chcę zebrać jak najwięcej informacji zanim zacznę się bawić.

• 5 lat później...
Opublikowano
Witam, nie chcę zakładać nowego tematu, od początku kiedy mam auto nie mam wyświetlanych żadnych komunikatów o otwartych drzwiach , spalonych żarówkach, braku płynu spryskiwaczy dosłownie niczego, gong też nie dzisła gdy zostawię światła bądź kluczyk w stacyjce, sprawny jest bo pdc przód pika normalnie, mam high licznik z nawi itp. Po za tym BC działa normalnie wyświetla wszystkie informacje dystans spalanie zegar itp. Gdzie moge to sprawdzić w bmw scaner wszystko jest pozaznaczane w modułach, trzeba to na nowo programować? Z góry dzieki za jaką kolwiek wskazówkę
Opublikowano
Był zmieniany licznik? Wrzuć zdjęcia jaki masz licznik i jakie radio, może wtedy ktoś coś podpowie.