Skocz do zawartości

zmiana silnika z 4.0 (m60) na 4.4(m62)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:) Czekałem właśnie na takie potwierdzenie moich obaw, bo sprawa jest już dla mnie jasna i więcej do niej nie wrócę :D thx all
http://img426.imageshack.us/img426/2232/bmwsiga7ar.jpg
Opublikowano

dodam jeszcze jedno - widziałem rozebrana skrzynie z 730 e38 ( u magika sentzyrza - szpec od skrzyn w krakowie ) - samochod miał orginalny przebieg 170 tys km ( ksiazka serwisowa - wszystkie wymiany itp - cacy ) - a mimo to skrzynia nadawała sie tylko do kapitalnego remontu - wytarły sie tarczki - wiec sami widzicie jakie te skrzynie sa - i to bez tuningu....

moja padła po 230 tys :duh:

ale decyzja nalezy do ciebie

Opublikowano
A właśnie u mnie manualna 6cio biegowa skrzynia coś szwankuje. :cry: Mam kłopoty z 1 i 2 biegiem. Czasami jedynka mi wyskakuje natomiast bardzo często dwójka wchodzi twardo jakby z chrupnięciem. Wymieniłem olej na Castrol Dextron III ale niewiele pomogło. Być może to wina sprzęgła, nie do końca wiem jak to jednoznacznie stwierdzić bez wyjmowania skrzyni :?: Samochód ma autentyczny "niemiecki" przebieg niecałe 190tys więc chyba skrzynia nie powinna tak szybko paść?
Krzysiek
Opublikowano
duza moc potrafi zrobic z manuala papkę..jak czytałem na niemieckich forach co się potrafi dziac w M5 E39 ze skrzynią to aż włos sie jezy na głowie