Skocz do zawartości

PROBLEM Z ODPALENIEM, CYKA A NIEODPALA :? e38 728i 96r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich, jestem od niedawna posiadaczem wspanialego BWM 728i .

Niestety akumulator zaczął słabnąć i postanowiłem po namowie ojca podładować go. Akumulator jest 14 miesięczny 100Ah (posiada jeszcze gwarancję), po naładowaniu poszedłem założyć i powstał 1problem: bagażnik się nie otwiera w żaden sposób, a wkładka przekręcona... Postanowiłem podłączyć aku kablami do masy- i bolca z silnika+, efekt wszystkie kontrolki świecą , światła w środku też oraz alarm się włączył, a bagażnik dalej zamknięty... Powstał 2 o wiele większy PROBLEM Próbowałem odpalić i słychać tylko serię bardzo szybkich cyknięć, a auto nie odpala... Słychać również ze pompa paliwa działa po przekręceniu kluczyka. Próbowałem na różne kable (myślałem ze mam złej jakości i może to przez to, lecz okazało się iż to nie to). Po wielu próbach odpalania z różnych kabli oraz różnych samochodów dalej to samo... :( :( :( Myślę, że przyczyną niereagowania na otwieranie bagażnika może jest przepalony bezpiecznik, zresztą cykanie a nieodpalanie też obwiniam jakiś bezpiecznik... PROSZĘ O POMOC ponieważ nie mam pojęcia co zrobić, a niechcę aby autko odjechało na lawecie. Auto sprawowało się idealnie aż do wczorajszego dnia, gdy podłączyłem podładowany akumulator. Z Góry dziękuję wszystkim za pomoc.

Opublikowano

Na moje oko to jeżeli to cykanie jest takie jak przy rozładowanym akumulatorze, to może ta bateria w ogóle padła tobie.

Spróbuj podłączyć jakichś porządny rozruchowy aku. pod + i - pod maską i zobacz może będzie jakichś efekt.

A klapa bagażnika jest elektryczna, to znaczy czy sama odskakuje????? Jeżeli tak to spróbuj ją otworzyć tym przyciskiem w kabinie przy drzwiach kierowcy. :)

Opublikowano
w kabinie jest przycisk do otwierania bagażnika , ale on również nie otwiera już klapy... przed wyciągnięciem akumulatora wszystko działało poprawnie... Bezpieczniki pod maską zostały dokladnie sprawdzone i są wszystkie ok. Przyczyną nieodpalania były kable, lecz klapa nadal się nie otwiera i akumulatora niemożna zamontować. Ma ktoś pomysł jak otworzyć taki bagażnik? :?: :?: :?:
Opublikowano
w kabinie jest przycisk do otwierania bagażnika , ale on również nie otwiera już klapy... przed wyciągnięciem akumulatora wszystko działało poprawnie... Bezpieczniki pod maską zostały dokladnie sprawdzone i są wszystkie ok. Przyczyną nieodpalania były kable, lecz klapa nadal się nie otwiera i akumulatora niemożna zamontować. Ma ktoś pomysł jak otworzyć taki bagażnik? :?: :?: :?:

Wkładka w środku cały czas się obraca, czy klucz stoi w miejscu????

Jeżeli nie będziesz mógł sobie poradzić to poczytaj ten post może tobie pomoże w ostateczności.

viewtopic.php?f=72&t=121089

Opublikowano

+ masz na silniku pod klapką albo nie :P

- gdziekolwiek byle do karoserii

BMW to nie samochód. BMW to styl życia. :D

4.0 V8 LPG 4 gen

Opublikowano
Z reguły nie doradzam w takich sprawach, bo jeżeli ktoś mając pod maską specjalne klemy przeznaczone między innymi do podładowywania akumulatora bezsensownie odpina baterię i na dodatek zamyka klapę z elektryczną blokadą zamka, to nie dość, że jest sam sobie winien, to jeszcze powiniem uważać i nie podejmować się w codziennym życiu żadnych ryzykownych zajęć, gdyż z takim poziomem logicznego myślenia ma szansę zostać kolejnym kandydatem do nadrody Darwina...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wkładka cały czas się obraca.

Wkładka będzie się obracać jeśli będziesz w niej kręcił kluczykiem bez nacięcia (ten serwisowy). Nie otworzysz nim bagażnika i schowka w samochodzie, lecz tylko włączysz auto. Otwórz bagażnik kluczem z nacięciem na grocie.