Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam bmw e39, 2,5 TDS, automat. Rozładowało mi w nocy akumulator. Pobór prądu na mierniku 0,28A. Po wyłączeniu zapłonu i zamknięciu auta cały czas świeci się na wybieraku biegów dioda w pozycji P. Jak odłączam 11 bezpiecznik napięcie spada do 0,03A i wyje syrena alarmu, dioda na wybieraku gaśnie. A jak odłączam 4 bezpiecznik i 11 jest podłączony to napięcie spada 0,07A i dioda na wybieraku też gaśnie. Oświetlenie bagażnika jest wyeliminowane. Otwiera z pilota ale nie zamyka zamek, opuszcza z pilota szyby ale ich nie podnosi (oczywiście z pilota), alarm na 100% fabryczny. Nie ma elektromagnesu wstecznego. Jak odłączam 11 pobór spada do 0,03A i wtedy nie działa centralny zamek, światła wnętrza i gaśnie lampka przy wybieraku biegów. Nie mam pojęcia gdzie jest centrala w e39, gdzieś w okolicach schowka pod kierownicą czy w komorze silnika? Wiem tylko, że jest to czerwono-szary przewód wychodzący spod 11, ale gdzie idzie nie mam pojęcia.