Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem z sprężarką klimatyzacji w e46 320d 99r, ponieważ nie wiem czy jest sprawna czy uszkodzona. Problem polega na tym że sprężarka rozłącza się co jakieś ok. 20-30s na ok. 7s i tak w kółko, dla ułatwienia dodaje filmik. Dzieki

Opublikowano
Kolego u mnie jest identycznie a klima w lato chłodzi jak ta lala więc nie zawracaj sobie tym głowy :) Tam jest sprzęgło które włącza sprężarkę co jakiś czas.
Opublikowano

A pro po temperatury ile ustawiacie stopni na klimatroniku ? Jak jeżdżę po mieście w kurtce to ustawiam 16,5 lub 17 stopni w mrpzy i jest czasami gorąco jak jest na zewnątrz +10 stopni. Wydaje mi się że czujnik temp mam uszkodzony. A jak dam na 16 stopni to robi się zimno jak by w ogóle ogrzewania nie było.

Próbowałem dawać tylko na samą szybę i na AUTO. Gdy jest na AUTO to pokrętło na wlotach jest na środku bo jak dam na niebieską kropkę to pizga po rękach.

Opublikowano

Sprężarka nie pracuje w trybie ciągłym - szczególnie wtedy, gdy nie ma dużo do schładzania /temp. zew. 15st, a w aucie 16st/

Wystarczy popatrzeć jak pracuje lodówka. Poniżej jakiejś temperatury się nie uruchomi (chyba 3st)