Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ciezko wchodzi mi bieg pierwszy i drugi - mam wrazenie ze sie zakleszcza. Pozostale biegi wchodza precyzyjnie czy wymiana oleju w skrzyni cos pomoze ? Auto ma przebieg 160 000 km manualna skrzynke. Uzytkuje tego x3 od niedawna i dopiero go rozrgryzam :-)
Opublikowano
Pomoże z pewnością, choć może to do końca nie rozwiązać problemu. Ale warto wymienić olejw skrzyni, u mnie poprawa zdecydowana.
Opublikowano
W czwartek umowiony jestem w serwisie na wymiane wszystkich plynow. Dam znac czy to pomoglo w moim przypadku pozdrawiam HD Szczecin
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W czwartek umowiony jestem w serwisie na wymiane wszystkich plynow. Dam znac czy to pomoglo w moim przypadku pozdrawiam HD Szczecin

i jak ?

też mam ten problem ale tylko z jedynką :?

Opublikowano
Moim zdaniem na poczatek trzeba wyminic olej. Bo jak skrzynia sie rozgrzeje to broblem znika. Chcialem to zrobic w serwisie BMW ale nie mieli wolnego terminu przed moim wyjazdem na narty. W serwisie twierdza ze nie wyminia sie oleju w skrzyni bo jest dozywotni. Mam inne zdanie. Zrobie to po powrocie z Austrii i poinformuje na forum czy cos sie zminilo. Przepraszam pisze tableta i niemam pl liter :-(