Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,planuje odświeżyć lakier w swoim BMW i chciałbym zapytać czy wie może ktoś ile mniej więcej może kosztować przemalowanie całego samochodu. Jest to czarny metalik. Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Lepiej iść do lakiernika czy samemu kupić sprzęt i pomalować :?: :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
lakierowanie calego samochodu to koszt ok 3000-3500 zl .na ostatnie pytanie nie odpowiadam bo nie ma na co.

Zależy gdzie. Są warsztaty które za taka usługe biorą 5tys a garożowcy mogą to zrobic pewnie w okolicach 2 tys.

Opublikowano

witam

Chciałem tylko tak delikatnie wtrącić swoje pięć groszy odnośnie lakierowania całego auta. Tak więc mój turasek był cały lakierowany (nie zmieniany kolor) i faktura wyszła na 14000 z małym haczykiem więc cena 3000 to chyba za lakier :) autko było rozebrane i polakierowane powierzchownie. jeżeli znajdziesz gdzieś fachowca który zrobi to za 3000 to oddawj śmiało.

pozdrawiam

Opublikowano
witam

Chciałem tylko tak delikatnie wtrącić swoje pięć groszy odnośnie lakierowania całego auta. Tak więc mój turasek był cały lakierowany (nie zmieniany kolor) i faktura wyszła na 14000 z małym haczykiem więc cena 3000 to chyba za lakier :) autko było rozebrane i polakierowane powierzchownie. jeżeli znajdziesz gdzieś fachowca który zrobi to za 3000 to oddawj śmiało.

pozdrawiam

chyba jedno zero za dużo napisałeś ...

Kamil
Opublikowano

witam

no niestety kolego nie pomyliłem się kwota malowania powierzchniowego auta e39 touring wyniosła dokładnie 14,457.26 zł. Nie wiem może wybrałem drogą lakiernie ale mam jeszcze dwóch znajomych którzy lakierowali tak samo jak ja jeden e39 drugi e46 i koszty nie zeszły poniżej 11tys. sam lakier na rbote to koszt ok 2tys więc nie powiesz mi, że ktoś za tysiąc złoty rozbierze przygotuje polakieruje i złoży auto.

To tak ku ścisłości nr rej możecie sprawdzić w galerii jest są tam też zdjęcia maski na której widać uszkodzenie lakieru i powód malowania.

http://img27.imageshack.us/img27/8872/imag0140qt.jpg

pozdrawiam

Opublikowano
witam

no niestety kolego nie pomyliłem się kwota malowania powierzchniowego auta e39 touring wyniosła dokładnie 14,457.26 zł. Nie wiem może wybrałem drogą lakiernie ale mam jeszcze dwóch znajomych którzy lakierowali tak samo jak ja jeden e39 drugi e46 i koszty nie zeszły poniżej 11tys. sam lakier na rbote to koszt ok 2tys więc nie powiesz mi, że ktoś za tysiąc złoty rozbierze przygotuje polakieruje i złoży auto.

To tak ku ścisłości nr rej możecie sprawdzić w galerii jest są tam też zdjęcia maski na której widać uszkodzenie lakieru i powód malowania.

http://img27.imageshack.us/img27/8872/imag0140qt.jpg

pozdrawiam

No tak, ale to jest suma odszkodowania, a nie kwota za usługę lakierowania.

Generalnie koszt lakierowania jednego elementu w dobrej lakierni to około 500zł.

Opublikowano

witam :)

kolego "mariusz1954" masz rację jest to kwota odszkodowania za uszkodzenie powłoki lakierniczej która została wypłacona w pełni zakładowi zajmującemu się lakierowaniem auta. oczywiście w kwocie tej znajduje się jak już pisałem wcześniej rozebranie auta, przygotowanie do lakierowania, lakierowanie na czarno plus później bezbarwny (czyli normalnie chyba) oraz złożenie auta. Jeżeli kolega chce jak w tytule "przemalować" auto to napewno nie zapłaci 3 tysiące. po pierwsze ma czarny lakier więc aby to wszystko wyglądało musi pomalować wszystko łącznie z słupkami drzwiami od środka i innymi widocznym zakamarkami które pojawią się po otwarciu drzwi, bagażnika lub maski. W moim przypadku uszkodzenie polegało na pochlapaniu substancją chemiczną (tak ładnie zostało to nazwane) całego samochodu dlatego malowanie było tylko powierzchowne a odszkodowanie pokrywało koszty lakierni.

pozdrowionka

Opublikowano
Lakiernicy liczą sobie za każdy element zazwyczaj. Tu ceny wahają się 200-900/pln cena w głównej mierze jest uzależniona jest od renomy zakładu.To czy pomalujesz w profesjonalnej firmie czy u poleconego lakiernika w garażu to już twoja sprawa. Wydaje mi się, że znalezienie dobrego lakiernika ze swoim garażem ( warsztatem) pozwoli Ci zaoszczędzić parę gorszy, a napewno usługa nie będzie wykonana gorzej. Ostanio orientowałem się ile kosztowałoby przemalowanie mojego e46 touring właśnie na czarny metalik wyszła cena w przedziale 5000-6000zł wszystko zależy od blachy jeżeli okaże się, że są jakieś wgniecenia to lakiernik najlepiej jakby to uzupełnił :)
Opublikowano
Witam,planuje odświeżyć lakier w swoim BMW i chciałbym zapytać czy wie może ktoś ile mniej więcej może kosztować przemalowanie całego samochodu. Jest to czarny metalik. Z góry dziękuje za odpowiedź :)

To tylko zależy ile tym autem chcesz dalej jeździć bo lakier to chyba najdroższy składnik samochodu?

Ja mam znajomego maluje elementy b.dobrze lakier jak lustro po znajomości cena około 300zł za element zależy od wielkości!

http://img831.imageshack.us/img831/5108/c266261948.jpg

http://forum-lines.ru/rez/ab230811.gif

To JA HA HA HA u cioci na imieninach

http://www.youtube.com/watch?v=i2IxI38tfYA

Moja ŻABKA http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=156&t=212074

Opublikowano

z samodzielnym lakierowaniem to niezły pomysł, kup sprzęt, pomaluj i daj fotki :)

M.i.k.l.i.k.
Opublikowano
do 3tys to ci akrylem polakieruja bez rozbierania okolice 5tys musisz smialo liczyc oszczedzisz to sie zemsci na tobie i bedziesz plul sobie w brode albo raz pozadnie albo wcale chyba ze lubisz co rok wywalac ponad 2tys :D za 1500zl to kolesiowi maske zderzak blotnik gril lakierowalem plus wstawka lewego nadkola czesci blacharskie jego byly
Opublikowano
licz się też z tym, że na czarnym widoczne są wszystkie wgniecenia, jeśli chcesz mieć polakierowane tak aby było idealnie zajmie to trochę czasu jeśli jest dużo wgnieceń jeśli chciałbyś wszystkie wyprowadzić do ideału
Opublikowano

szukaj coś pomiedzy... my za takie lakierowanie bierzemy około 5 tyś ale na materiałach 3m, norton i lechlera

szukaj takiego lakiernika aby nie był za drogi anie nei za tani... za drogi to wiadomo czemu :D a za tani, rze z prosta bedzie fajnie wygladalo przez 1 miesiac pozniej mogą być cyrki.... a to siadający lakier a to łuszczacy sie itd... wiele cudów może ise porobićm na czymś musza ci lakiernice zaoszczedzic, a tak materiał kosztuje, prąd, opłaty itd itp i co myślisz że kolo robiąc to za 2000zł robi to humanitarnie? Dobry materiał sobie kosztuje jak w każdej przeróżnej dziedzinie a fachowiec swoją robote też ceni, lubisz robić coś komuś za darmo? Chyba nie :roll:

Opublikowano
witam w odpowiedzi na pytanie ile kosztuje polak. calaka to moglbym chyba pomoc prowadze warsztat blach.lak.pewnie ze mozna uciec z kosztow lakierowania tylko jakim kosztem godzac sie na jakas minimalna cene musimy liczyc sie z tym ze lakiernik uzyje tez jak najtanszych mat. gdzie na efekty tandety nie trzeba dlugo czekac srednio na 13 elementow auta trzeba liczyc okolo 1500 do 1700 zl za same mat. jezeli chodzi o gorna polke a przecierz za prace trzeba tez zaplacic tj.rozbrojenie uzbrojenie poj. jakies drobne prace blach.przygotowanie lakiernicze no i samo prysniecie a na sam koniec polerka jak by tak policzyc te wszystkie godziny to troche tego wyjdzie u mnie w warsztacie pol. calaka wychodzi srednio od 5000 do 7000pln w zaleznosci od wielkosci poj oraz koloru pozdro jacek
Opublikowano
Czy może ktoś polecić dobrego lakiernika z Bielska- Białej, chodzi o małe poprawki i pomalowanie dachu na inny kolor
Opublikowano
a w jakim kolorze ten dach mial by byc? bo jezeli chodzi o czarny matt to polecam oklejenie jest napewno taniej i bardziej estetycznie niema wtracen tzw. syfkow na macie nie wypolerujesz pozdro jacek
Opublikowano
Hej, dzięki za odpowiedź.Myślałem jednak o ciemnym graficie połysk, felgi w tym samym kolorze, auto jest białe i kombi
Opublikowano
kombinacja bieli z ciemnym kolorem jest ok, napewno doda twjemu autko jakiegos uroku ja wspolpracuje teraz z biurem reklam maja fajny program w kom.robisz zdj. swojego autka a oni np. maluja ci dach no i masz obraz sytuacji po kilku sekundach jest to dobre bo nieponosisz kosztow jak ci sie nie podoba pozdro jacek